7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi ehitab Pärnu südalinna äri- ja eluhoone

Martensi maja Pärnus
Foto: Kinnisvaravalduse AS
Rimi Baltic AB tütarettevõte Kinnisvaravalduse AS ehitab järgmise aasta kevadeks Pärnu südalinna 4220 m² netopinnaga viiekordse äri- ja eluhoone, mille ehitushange kuulutatakse välja selle aastamärtsis-aprillis.

Martensi maja arhitektid on Margus Soonets, Jürgen Lepper, Anto Savi OÜ’st BOA, hoone tellijaks ja arendajaks Kinnisvaravalduse AS ning müügi- ja üüriga tegeleb Kinnisvaraekspert Pärnu OÜ.

Arendatav uus äri- ja eluhoone hakkab kandma Martensi maja nime. 2017. aasta kevadeks valmiva hoone I korrusel hakkab paiknema Rimi kauplus, II-IV korrusel äri- ja teeninduspinnad ning V korrusel korterid.

Arendusprojekti kinnisvarapartneriks oleva Kinnisvaraekspert Pärnu kontori maaklerteenuse juhi Janno Petersoni sõnul lähtuti nime valikul asukohast – paiknemine uue linnasüdame Martensi väljaku juures loob maja ja nime vahel loogilise sideme ning aitab äri- ja eluhoonet just selle asukohaga seostada.

Peterson lisas, et Martensi maja ehitamisega Pikk 12 krundile muutub Pärnu ühe vilkaima ristmiku ümbrus tuntavalt – rajatav 20 m kõrgune äri- ja eluhoone ulatub nii Ringi kui Pika tänava suunal tänavafrondini, asendades endise raudteetaristu hoone uue arhitektuurse väärika mahuga. Toetudes piirkonna ajaloole on Martensi maja fassaadikatteks valitud punased käsitöötellised, vana hoone sünergia edasiandmiseks eksponeeritakse raudteehoone otsafassaad välismahus ja säilitatakse kehand uue hoone sees.

Esimesena Pärnus ja esimeste seas Eestis saab Martensi maja omale innovatiivsed energiavaiad, mis kombineerituna keskkütte ja kaupluse seadmete poolt tekitatava jääkenergiaga teevad ärihoonest energia- ja keskkonnasäästliku hoone. Petersoni arvates on see märgilise tähtsusega samm Pärnu kinnisvaraarenduses, tähendades innovatsiooni kõrval ka madalamaid kütte- ja jahutuskulusid tulevastele omanikele ja üürnikele.

Martensi maja ehitamine täidab tühiku, mis Pärnu äri- ja teeniduspindade turul on alates buumiajast olnud, lisades südalinna kesksesse asukohta täiesti uues kvaliteedis äripindu ja vanalinna vaatega kortereid.

Martensi maja valmimisega nihkub südalinna kese veelgi enam uute ärikeskuste piirkonda, kus täna paiknevad juba kaubanduskeskused Port Artur 1 ja 2, Pärnu Keskus ning kuhu aastaks 2018 planeerib linn uue ühistranspordi keskuse valmimist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785