21. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara plaanid aastaks 2016

Riigi Kinnisvara AS
Foto: Raul Mee
Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogu kinnitas ettevõtte 2016. aasta eelarve, mille järgi on konsolideerimisgrupi eeldatav müügitulu 93,1 miljonit eurot ning puhaskasumiks prognoositakse 10,9 miljonit eurot, millest ligi poole moodustab riigile mittevajaliku kinnisvara müük. Investeeringutesse suunata kokku 63,2 miljonit eurot.

„2016. aasta eelarve koostamisel on lähtutud strateegilistest eesmärkidest riigi kinnisvarareformi läbiviimisel, mille käigus riigile kuuluv vara tsentraliseeritakse ja optimeeritakse ning seejärel teostatakse vajalikud investeeringud kaasaegse töökeskkonna saavutamiseks,“ ütles RKASi nõukogu esimees Tarmo Porgand.

„Täpsemalt on plaanis järgmisel aastal riigilt üle võtta ligi 190 000 ruutmeetrit, mille tulemusena kasvab kinnisvaraportfelli enam kui 15% võrra. Selle tulemusena saavad riigiasutused kinnisvaraga seonduvate tegevuste asemel keskenduda üha enam oma põhitegevusele. Samuti on kavas suurendada hoonete remontööde mahtu pea viiendiku võrra, parendamaks avaliku sektori asutuste töötingimusi,“ selgitas RKASi juhatuse esimees Urmas Somelar.

Tuleval aastal plaanib ettevõte investeeringutesse suunata kokku 63,2 miljonit eurot. Lõpule jõuavad Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone, Terviseameti uue büroo- ja laborihoone ning Nukuteatri hoovihoone ehitustööd ning uute projektidena alustatakse Tallinna uue kohtumaja ja uue Tallinna vangla ehitustöödega.

RKAS on 2001. aastal riigi kinnisvara senisest tõhusamaks haldamiseks loodud Eesti Vabariigile kuuluv 188,5 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785