Autor: Tõnu Toompark • 1. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: ehitushinnaindeks kerkis aastaga 0,59%

Foto: Pixabay
Ehitushinna koondindeks kerkis statistikaameti andmetel 2015 III kvartali lõpuks 192,83 punktini. See on 0,16% eelmisest kvartalist ja 0,59% aastatagusest kõrgemalt.

Ehitushinnaindeksi komponentidest jätkab kallinemist tööjõu osa. Siin taga on ehitustööjõu legaliseerumine, kuid ka üldine palgatõus. Ehitushinnaindeksi tööjõukomponent oli 2015 III kvartalis aastatagusest koguni 3,4% kõrgemal.

Muud ehitushinnaindeksi komponendid ehk ehitusmasinate ja ehitusmaterjalide hinnad aastaga langesid vastavalt 2,1 ja 0,7%.

Ehitustellimiste, eelkõige suurprojektide nappus lubab arvata, et ega ehitushind lähiperspektiivis tõusma hakata ei saa.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785