29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oma Ehitaja rajab Terviseametile uue büroohoone

Terviseameti uue büroohoone eskiis
Foto: Riigi Kinnisvara AS
Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja AS Oma Ehitaja sõlmisid täna lepingu Terviseameti uue büroo- ja laborihoone rajamiseks. Ehitustööde maksumus on 8,16 miljonit eurot.

Tallinnasse Paldiski maantee 81 kinnistule ehitatav viiekorruseline büroo- ja laborihoone saab olema Terviseameti kõigile vajadustele vastav, madala energiakasutusega ning selle ehitamisel ja kasutamisel arvestatakse säästvate tehnoloogiatega. Samuti saab hoone olema säästliku ja keskkonnasõbraliku ehitus- ja viimistlusmaterjalide valiku ja ehitustehnoloogiaga ning lihtne hooldada.

Terviseameti uue hoone arhitekt on Pelle-Sten Viiburg firmast Doomino Arhitektid OÜ. Ehitusprojekti on koostanud Estkonsult OÜ. Hoone ehitab AS Oma Ehitaja.

Ehitustegevusega on plaanis alustada novembri keskpaigas, mil algab kinnistul asuvate vanade hoonete lammutamine. Uue hoone ehitustööd on kavas lõpetada 2016. aasta detsembris.

Riigi Kinnisvara ASi ehitusjuhtimisosakonna ehitusjuht Priit Püssi sõnul oli tegemist Riigi Kinnisvara ASi kolmanda väärtuspõhise hankega, kus ehitushanke pakkumiste hindamisel kasutati väärtuspunktide arvestamise meetodit ja mille kohaselt andis pakkumuse maksumus 80 ja tööprogramm 20 väärtuspunkti.

"Viimane koosneb pakkuja poolt koostatavast ja esitatavast kolmest osast, milleks oli organisatsioonilise juhtimise ja kvaliteedikontrolli plaan, ehitustööde korraldamise plaan ning ohutus- ja keskkonnaplaan," märkis Püss. Püssi sõnul võitis Terviseameti büroo- ja laborihoone korraldatud riigihanke maksumuse pingereas kolmas pakkumus, mis oli 5% suurem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785