Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 15. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOPi võitja jätkab Merkoga trammiliini ehitust lennujaamani

Foto: Terje Lepp
Lennujaama trammiliini projekteerimise ja ehitamise rahvusvahelise riigihanke võitis ASi Merko Ehitus Eesti ning KMG Inseneriehituse ASi konsortsium 11 475 253,70 eurose pakkumusega, teatas Tallinna Linnatransport.

Hankele laekus tähtaegselt kuus pakkumist, mis kõik jäid alla 19,7 miljoni euro, mis oli projektiks plaanitud eelarve. Pakkumuste hindamiskriteerium oli madalaim hind, teatas Merko.

Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Enno Tamm ütles, et varasem koostöö Merko juhitava konsortsiumiga 3. ja 4. trammiliini rekonstrueerimisel oli edukas ning töö kvaliteetne. „Olen kindel, et ka sel korral ei tule otsuses kahelda. Lepingu sõlmimise ning projekteerimistöödeni saame jõuda veel oktoobri jooksul,“ lisas Tamm.Lennujaama trammiliiniga ühendamise projekti raames rajatakse Ülemiste raudteejaama läheduses asuvalt tagasipöörderingilt tunnel raudteede ja Suur-Sõjamäe tänava alt läbi Keevise tänavale. Piki Keevise tänavat viiakse trammitee lennujaama territooriumile, kuhu ehitatakse tagasipöördering. Uue trammitee pikkus on umbes kaks kilomeetrit.Uued trammipeatused rajatakse Keevise tänavale ning Lennujaama juurde, trammide toiteks ehitatakse uus veoalajaam. Teedeehituslikult korrastatakse Ülemiste kvartali tänavavõrku ja rekonstrueeritakse Lennujaama tee mõlemad harud. Lennujaama juures olev trammipeatus ühendatakse lennujaama reisiterminaliga eskalaatorsõlme ning peatuseni viiva galerii abil.Tallinna Linnatranspordi AS kuulutas 30. juulil 2015 välja riigihanke lennujaama trammiliini taristu projekteerimiseks ja ehitamiseks. Töid rahastatakse 85% ulatuses Euroopa Liidu fondide kaasabil ja objekt valmib 2017. aasta lõpuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785