3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ja KMG said Tallinnalt ehituslepingu

Autor: KMG Insenerehitus
3. novembril 2015 sõlmiti AS Merko Ehitus Eesti ja KMG Inseneriehituse AS-i konsortsiumi ning Tallinna Linnatranspordi AS-i vahel leping Tallinna lennujaama trammiliini taristu projekteerimise ja rekonstrueerimise tööde teostamiseks.

3. detsembril toimuval Eesti Ehituskonverentsil 2015 astuvad teiste seas üles Merko Ehitus AS juhatuse esimees Andres Trink ja KMG Insenerehituse AS-i juhatuse liige Indrek Pappel, kes arutlevad, milline peaks olema Eesti ehitusettevõtluse strateegiad, et ergutada ettevõtteid kasumlikule tegevusele ja tõhususe kasvatamisele

Tutvu konverentsi programmiga ja registreeru

Tööde teostaja valiti tellija poolt korraldatud riigihanke alusel, kus pakkumuste hindamiskriteeriumiks oli madalaim hind. 

Lepingu raames rajatakse tähtsamate töödena Ülemiste raudteejaama läheduses asuvalt tagasipöörderingilt tunnel raudteede ja Suur-Sõjamäe tänava alt läbi Keevise tänavale, piki Keevise tänavat ehitatakse uus trammitee pikendus lennujaama territooriumini, kuhu ehitatakse ka trammide tagasipöördering. Peale selle rajatakse trammide toiteks uus veoalajaam.

Teedeehituslikult korrastatakse Ülemiste kvartali tänavavõrku ja rekonstrueeritakse Lennujaama tee mõlemad harud. Lennujaama juures olev trammipeatus ühendatakse lennujaama reisiterminaliga eskalaatorsõlme ning peatuseni viiva galerii abil.

Lepingu maksumus on ligikaudu 11,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd algavad 2016. aasta kevadel ning objekt valmib 2017. aasta lõpuks.

„Kuna rajatava trammiliini tunnel ristub mitme olulise rajatisega, on tegemist insener-tehniliselt väga keeruliste ehitustöödega kitsastes oludes. Usun, et meie projektimeeskond koos projekteerijatega tuleb selle ülesande lahendamisega kenasti toime. Kindlust selles annab ka hiljuti edukalt lõpetatud trammiliini eelmiste etappide rajamine,“ ütles AS Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben.

„Lennujaamani viiva trammitee projekteerimis- ja ehitustöid rahastatakse 85% ulatuses Euroopa Liidu fondide kaasabil ja 15% ulatuses Tallinna linnaeelarvest,“ ütles Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm.

AS Merko Ehitus Eesti on Eesti ehitusettevõte, mis teostab üld-, insener-, elektri, teede- ning elamuehituse töid. KMG Inseneriehituse AS on taristute rajamisele spetsialiseerunud ettevõte, mille peamised tegevusvaldkonnad on sadamate ehitus, vee- ja heitveetöötlusjaamade, biogaasijaamade, rööbasteede ja nende taristu ning muude insenertehniliste ehitiste rajamine.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785