Ohtutusseminaril räägiti parimatest näidetest

must maja OÜ juhataja Tarmo Nakkurt räägib ehitaja
must maja OÜ juhataja Tarmo Nakkurt räägib ehitaja

Ehitusuudised.ee ja Ajakiri Ehitaja korraldasid koostöös seminari Ohutus ehitusplatsil, kus rääkisid parimad Eesti eksperdid ja kogenud projektijuhid, kuidas korraldada ohutust tööplatsil, et töötaja ikkagi tervena koju jõuaks.

must maja OÜ juhataja Tarmo Nakkurt tõi näiteid nii Eestist kui ka mujalt maailmast, kuid nentis, et paraku jääme suures pildis veel ohtuse tagamisega ehitusplatsidel muule maailmale alla. "Oluline on pöörata siinjuures tähelepanu, et töötajad iga päev tervena tööpäeva lõpetaksid ja koju jõuaksid," märkis Nakkurt.

"Tööandjad ei kujuta sageli ette kui kulukas võiks olla näiteks käeluu murd. Tegime ükskord krooni ajal arvutuse ja saime kokku et kui töötaja murrab tööplatsil käe läheb see tööandjale maksma 47- 72 000 krooni. Võib siis panna need numbrid tänapäeva. Rääkimata muidugi ajakulust," rääkis Nakkurt.

Samuti tõi Nakkurt esile, et korrastamata tööplats on väga suure riskiastmega tööõnnetuste allikas ning viivituste põhjus. "Need asjad on omavahel seotud," märkis ta.

Vaata fotosid seminarist.

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed