Kaisa Gabral • 5 oktoober 2015

Mis muudab Lemminkäineni äraootava seisukoha?

Foto: Andres Haabu

Taristuehitusfirma Lemminkäinen Eesti AS ja Asfaldiliidu juhatuse esimees Sven Pertensi sõnul peab riik jätkuvalt vähendama bürokraatiat ja suhtuma ettevõtjasse kui partnerisse. Kui need asjad Pertensi hinnangul ära teha, siis küllap hakkab paremaks minema.

Et ega ettevõtjad küll teine kord omakasu taga, aga ettevõtluses on ka hulk majandus ja muud teadmist. Näiteks ehitusettevõttes insenerteadmist ja mida ignoreerides saame väga ebasoovitavaid tulemusi. Praegu valdavalt on kahjuks ettevõtjate arvamusest lihtsalt üle käidud.

Aga kui rääkida Lemminkäinen Eestist, kas plaanite teha järgmisel aastal ka mingeid suuremaid investeeringuid või hoopis efektiivistada ja koomale tõmmata. Täna on siin sellised erinevad signaalid õhus olnud?

Mingeid suuremaid investeeringuid me kindlasti ei tee. Kui nüüd üldist sellist majandus- ja ehitusturu keskkonda arvestada, siis NCC on turult lahkunud, Skanska on ka turult lahkunud, SRV Ehitus otsustas turult lahkuda, et ega perspektiiv väga hea ei ole. Nii et ei ole niisugust tausta investeeringute tegemiseks.

Esialgu ei kavatse me märkimisväärselt kokku tõmmata, aga oleme pigem sellisel äraootaval seisukohal, püüdma taset hoida ja efektiivsust tõsta.

Mis selleks tõukemootoriks võiks olla, mis äraootava seisukoha muudaks?

Võiks olla majanduskasv ja investeeringud. Need mõlemad on tegelikult seotud riikliku poliitikaga, ehk siis maksupoliitikaga aj poliitika, mis puudutab erinevat bürokraatiat. Neid instantse, kes tegevust kontrollivad ja pidurdavad, on liiga palju võrreldes nende organisatsioonidega, mis arengut edasi viivad.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785