28. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Teder räägib suu puhtaks

Foto: Andres Haabu
"Kapost kahtlustuse saamine on nagu arstikabinetist diagnoosiga väljumine - loodad, et vereproovid on sassi aetud ja kõik lõpeb hästi," väitis Tallinna linnapea Edgar Savisaare korruptsiooniskandaalis kahtlustuse saanud suurettevõtja Hillar Teder Äripäevale antud usutluses.

Teder kommenteeris kahtlustusi, väites, et ta on küll tundnud huvi maade vahetamise vastu ja rahastanud ettevõtet Midfield, ent need kaks asja pole omavahel seotud. "Me ju pole mitte midagi saanud ega punninud, et midagi saada," väitis ta. Ettevõtja lisas, et pole eales ühegi poliitikuga vorst vorsti vastu kaupa teinud, sest taoline teineteise äraostmine on alandav mõlemale poolele.

Mida arvate Teile seatud kahtlustusest?

Minule esitatud kahtlustus koosneb kahest episoodist, mis kumbki eraldi pole ebaseaduslik. Viis, kuidas neid episoode on omavahel seostatud, mille tulemusena saadakse ebaseaduslik tegevus, ei ole mulle arusaadav.

Üks teema kahtlustuses on nii-öelda maadevahetus. Ostsin sügisel (2014. aastal - toim) Kadriorgu tenniseväljakute kompleksi. Tekkis hasart, vaatasin Kadrioru üldist pilti, rääkisin sellest paljude inimestega, ka Savisaarega. Koidula tänava parempoolne serv alates Luigetiigist Kumu suunal on totaalselt räämas. Kõik ehitised tuleb lammutada ja ehitada uued, kaasaegsed ja soovitavalt ühiskondliku funktsiooniga hooned.

Kogu Koidula tänava serv kuulub terve kvartali ulatuses kahele omanikule - Tallinna linnale ja mulle. Planeerimine ja ehitamine on mõistlik koos. Linn kasutab oma osa Kadrioru pargi majandushoovina.

Lisaks suurele mulle kuuluvale kahehektarilisele põhikinnistule oli mul ka üks muust osast eraldi krunt Lasnamäe-poolsel küljel - ala, mis on majandushoovile parim paik. Pakkusime välja, et vahetame oma tüki otse meie piiri ääres oleva linnale kuuluva tükiga ning rajame Luigetiigi äärde kuursaali - nagu Haapsalus või Kuressaares.

Loe eksklusiivset täispikka ja avameelset intervjuud Hillar Tederiga Äripäeva uudisteportaalist.

Autor: Katariina Krjutshkova

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785