28 september 2015

Hillar Teder räägib suu puhtaks

Foto: Andres Haabu

"Kapost kahtlustuse saamine on nagu arstikabinetist diagnoosiga väljumine - loodad, et vereproovid on sassi aetud ja kõik lõpeb hästi," väitis Tallinna linnapea Edgar Savisaare korruptsiooniskandaalis kahtlustuse saanud suurettevõtja Hillar Teder Äripäevale antud usutluses.

Teder kommenteeris kahtlustusi, väites, et ta on küll tundnud huvi maade vahetamise vastu ja rahastanud ettevõtet Midfield, ent need kaks asja pole omavahel seotud. "Me ju pole mitte midagi saanud ega punninud, et midagi saada," väitis ta. Ettevõtja lisas, et pole eales ühegi poliitikuga vorst vorsti vastu kaupa teinud, sest taoline teineteise äraostmine on alandav mõlemale poolele.

Mida arvate Teile seatud kahtlustusest?

Minule esitatud kahtlustus koosneb kahest episoodist, mis kumbki eraldi pole ebaseaduslik. Viis, kuidas neid episoode on omavahel seostatud, mille tulemusena saadakse ebaseaduslik tegevus, ei ole mulle arusaadav.

Üks teema kahtlustuses on nii-öelda maadevahetus. Ostsin sügisel (2014. aastal - toim) Kadriorgu tenniseväljakute kompleksi. Tekkis hasart, vaatasin Kadrioru üldist pilti, rääkisin sellest paljude inimestega, ka Savisaarega. Koidula tänava parempoolne serv alates Luigetiigist Kumu suunal on totaalselt räämas. Kõik ehitised tuleb lammutada ja ehitada uued, kaasaegsed ja soovitavalt ühiskondliku funktsiooniga hooned.

Kogu Koidula tänava serv kuulub terve kvartali ulatuses kahele omanikule - Tallinna linnale ja mulle. Planeerimine ja ehitamine on mõistlik koos. Linn kasutab oma osa Kadrioru pargi majandushoovina.

Lisaks suurele mulle kuuluvale kahehektarilisele põhikinnistule oli mul ka üks muust osast eraldi krunt Lasnamäe-poolsel küljel - ala, mis on majandushoovile parim paik. Pakkusime välja, et vahetame oma tüki otse meie piiri ääres oleva linnale kuuluva tükiga ning rajame Luigetiigi äärde kuursaali - nagu Haapsalus või Kuressaares.

Loe eksklusiivset täispikka ja avameelset intervjuud Hillar Tederiga Äripäeva uudisteportaalist.

Autor: Katariina Krjutshkova

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785