9. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover "impordib" suurlinnade loftid Uus-Kalamaja piirkonda

Foto: Endover Kinnisvara
Endover Kinnisvara kasutab Uus-Kalamaja piirkonnas maailmas populaarsust leidnud ideed ehitada korterid endistesse tööstuspiirkondadesse, luues sellega eriilmelised ja arhitektuuriliselt huvitavad lahendused.

47B Loftid aadressil Tööstuse 47B saab olema 6-korruseline elu- ja ärihoone, milles on 49 korterit ja 10 äripinda.

Esimesele korrusele on planeeritud äripinnad ning 2. kuni 6. korrusele loft-tüüpi korterid.

Hoone katusele tulevad katuseterrassid.

Hoones on 2-4 toalised korterid suurusega 40-120 m2. Ruutmeetri hinnad algavad 1880 eurost. Hoone valmib 2016. aasta suvel.

Endover Kinnisvara Eesti piirkonna juht Oliver Makko sõnul asuvad 47B Loftid Tallinna perspektiivikaimas Uus-Kalamaja piirkonna Volta kvartalis. Asukoht kombineerib Kalamaja hubasust, mere lähedust ning industriaalset hõngu.

"Volta kvartal on kiiresti arenev elupiirkond Tallinnas, kus lähiaastatel on kinnisvara järele suur nõudlus. Seda toetab ka piirkonna infrastruktuuri areng – näiteks Kalaranna tänava ja jahisadama piirkonna väljaehitamine. Suur huvi 47B Loftide vastu näitab ka müügitempo. Hetkel on müüdud korrusejagu kortereid," rääkis Makko.

„Loomisel on midagi erilist! Maja välis- kui siseilme on inspireeritud New Yorgi loftidest ehk endisesse tööstushoonesse rajatud korteritest. Koduostjat ootavad kõrged laed, katuseterrassid, avarad rõdud, maast laeni aknad, möbleeritud fuajee, saunad, jalgrataste hoidla. Hoone peafassaad on kaetud eelroostetatud terase ning rohke klaasiga,“ kirjeldas valmivat hoonet selle arhitekt Janar BlehnerAPEX arhitektuuribüroost.

Enne rekonstrueerimise alustamist taastati paariks kuuks hoone ajalooline kultuurifunktsioon ning juunikuus toimus seal Von Krahli teatri ja Linnateatri koostöös valminud unikaalne visuaalne lavastus “Vanamees ja meri”. 

Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp, mis tegutseb nii Eestis kui ka väljaspool. Ettevõte arendab praegu Tallinna südalinnas ja selle lähiümbruses 10 hoonet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785