19. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krooniline spetsialistide probleem

Töölised ehitusplatsil
Foto: Erik Prozes
Personalifirma Manpower leidis oma 2015. aasta uuringus, et USAs on juba neljandat aastat enim puudu elektrikke, õpetajaid ja lihunikke, vahendab Marketwatch. Ka Eesti ehitusettevõtjad on tõstatanud mitmetel kordadel üles tööjõu ja spetsialistide järelkasvu probleemi.

Üle maailma tõusis tööandjate arv, kellel on raske leida sobivaid töötajaid vabadele ametikohtadele varasemalt 36%-lt 38%-le, olles kõrgeimal tasemel alates 2008. aasta majanduslanguse algusaegadest, selgub Manpower andmetest.

Ülemaailmne põhjus, miks ametikohad ei täitu, on valdavalt vähene kandidaatide hulk, millele järgneb teise põhjusena oskuste, kogemuste ja kompetentsuse vähesus või puudumine, selgub raportist.

Ligi 13% tööandjatest üle maailma kinnitavad, et potentsiaalsed töötajad küsivad liiga palju raha ning peaaegu mitte ükski neist ei kohta ülekvalifitseerunud kandidaate.

Autor: Raido Neemre [email protected]

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785