29. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KV.EE: maa hind kerkis Harjumaal aastaga 18%

Portaali KV.EE andmetel pakuti juulis Harjumaal müügiks 2732 maatükki. Maade müügipakkumise arv kasvas aastaga 2%. Maade müügipakkumiste keskmine hind kerkis aastaga aga isegi 18%.

“Kõige kallim maa on muidugi Tallinnas, keskmine pakkumishind meie portaalis on tõusnud aastaga 13%, 120 eurolt 136 euroni ruutmeetri eest. Harjumaal on ka linnu, kus keskmine müügipakkumise hind on langenud, näiteks Keilas 32% ja Paldiskis 13%,” kommenteeris KV.EE turundusspetsialist Kristiana Põld.

Portaai hinnangul on kinnisvaramüüjate ootused maade müügihindade osas järjest kerkinud. "Võib öelda, et isegi kiiremini, kui hinnad on reaalsetes tehingutes ülespoole rühkinud," seisab portaali kommentaaris.

 Maamüüjate hinnaootuste kasv on portaali KV.EE andmetel olnud üsna ühtlane kõikides Harjumaa valdades. Vaid mõnes vallas on maade müügipakkumiste keskmine hind aasta jooksul vähenenud. Nende valdade puhul on valdavalt tegemist piirkondadega, kus pakkumiste arv on väike ja keskmine hind on üksikute pakkumiste lisandumisest või müügist kadumisest üsnagi mõjutatav. "Prognoosides maade turgu võiks arvata, et sügisel lõppeb suurem majade ehitamine ja siis saabub tagasilöök ka maade turule. Seni aga kerkinud hinnad ja kasvav tehingute arv lubavad oodata, et tavapärast sesoonset tehingute arvu kukkumist ei tule ja maade turg jätkab aktiivselt," teatab portaal. "Maaturu aktiivsus ei ole kaugeltki võrreldav korterituruga. Harjumaa elamumaa turul tehakse aastas kokku 800-900 tehingut korterituru ligi 10 000 tehingu vastu."

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785