6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko suurendas osalust Läti kinnisvara arendusfirmas

AS Merko Ehitus Läti tütarettevõte SIA Merks sõlmis lepingu lisa 25%lise osaluse (275 tuhande osa) omandamiseks ühisettevõttes SIA Zakusala Estates tänaselt kaasosanikult Tritan Group ASilt. Peale ostu, omandab SIA Merks’i ettevõttest 75%.

SIA Zakusala Estates osakapital on 1,6 miljonit eurot, millest SIA Merks ja Tritan Group AS omavad hetkel võrdselt 50%list osalust nimiväärtusega 0,8 miljonit eurot.

Suurem kontroll uute arenduste üle

Merko sõnul annab täiendav 25%line osalus suurema kontrolli võimaluse SIA Zakusala Estates varade ja juhtimise üle.

Kinnisvara ettevõtte SIA Zakusala Estates põhilisteks tegevusvaldkonnaks on ca 126 tuhande ruutmeetrise ala arendamine Zakusala saarel Daugava jõel Riias.

Peale ostu on Merkol heameel, et suurenenud kontroll aitab paremini juhtida kogu arendusprojekti käiku.  AS Merko Ehitus kontserni jaoks on tegemist pikaajalise investeeringuga.

Lepingu kohaselt tasub SIA Merks täiendava 25% osaluse eest ostuhinna 0,7 miljonit eurot, loovutades Tritan Group ASile üle vastava osa SIA Merks poolt SIA Zakusala Estates’ile antud laenunõudest.

Tehing ei ole käsitletav olulise osaluse omandamisena NASDAQ OMX Tallinna Börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses ning samuti mitte tehinguna seotud isikute vahel.

Ettevõtte sünul puudub osaluse omandamisel mõju AS Merko Ehitus kontserni konsolideeritud kasumile. Tulenevalt edaspidi SIA Zakusala Estates rida-realt konsolideerimisest, on tehingu hinnanguline mõju varade ja kohustuste suurenemisele vastavalt ca 0,8 miljonit eurot ja ca 1,1 miljonit eurot.

"AS Merko Ehitus kinnitab, et SIA Merks’i ega AS Merko Ehitus juhatuse ja nõukogu liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud," teatab ettevõte oma pressiteates.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785