Autor: Marta Jaakson • 5. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK: lauslollus ei lõpe homme

Eesti ehitusturul on olukordi, kus on tegemist lauslollusega, ütles Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) juht Veiko Kaufmann.

Eile Ehituskonverentsil esinedes märkis Kaufmann, et meie ehitusturul esineb lauslollusi. „Ma ei ütle, et homme, aga see lauslollus ei tule kindlasti meie majast,“ vastas Kaufmann konverentsi osaleja küsimusele.

Publikus istunud alltöövõtja tõi näite olukorrast, kus tal tuli asfaldikate teele panna vaid paariks kuuks, pärast seda võeti kate üles ning pandi uuesti. Töö tellijaks olnud KIKi toetuse saaja, põhjendanud alltöövõtjale, et tegemist on KIKi nõuetega.

Kaufmann märkis, et toetuse saajad kipuvadki tihti oma laiskusest KIKi seljataha pugema, ent tegelikult tuleb amet mõistlike ettepanekute korral ikka vastu. Ta eeldas, et kirjeldatud olukorras oli tegemist toetuse saaja viitsimatusega KIKiga suhelda.

„Meil on käed-jalad seotud küll, aga rumalusi me ei soosi ja püüame tervet mõistust kasutada. Teedeehitus oli õnnetu näide, aga on ka positiivseid näiteid olnud,“ hindas Kaufmann.

Ta märkis, et KIK koolitab toetuse saajaid, nõustab ja annab infot, et hankedokumente korralikult koostada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785