29. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko panustab aktiivselt järelkasvu toetamisele ülikoolis

Eesti juhtiva ehitusettevõtte Merko Ehitus Eesti ja TTÜ Arengufondi koostöös toetab Merko omanimeliste stipendiumitega TTÜ tudengeid ja õppejõude.

3200-eurone stipendium määratakse ehituserialadel doktorikraadiga kuni 40-aastasele TTÜ noorele teadlasele/õppejõule ning 1920-eurone stipendium TTÜ ehitusteaduskonna inseneriõppe kolmanda, neljanda või viienda aasta edukale üliõpilasele. Kandideerimise tähtaeg on 30. november 2013.

„Ehitusinseneri elukutse üheks kõige iseloomulikumaks osaks on pidev areng – otsida võimalusi rakendada erinevaid teadussaavutusi praktilises töös, oma teadmiste täiendamine lähtuvalt kolleegide pikaajalistest kogemustest ja enda saadud teadmiste-kogemuste järgnevatele põlvedele edasiandmine. Seetõttu on tudengite stipendiumi kõrval olnud just õppejõudude järelkasvu toetamine pikki aastaid meie prioriteete,“ ütles Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Andres Agukas.

Merkol on alates 2007. aastast Tallinna Tehnikaülikooliga edukas koostöö, mille eesmärk on arendada erialaharidust ning kasvatada professionaalset järelkasvu. Ettevõtte toel välja antud magistriõppe stipendiume on pälvinud Miia Rõõm, Teet Reinson, Martin Talvar, Jürgen Sarmet, Ats Pildre ja Kaspar Vitsur. Aastani 2012 panustas Merko professor Heinrich Laulu nimelise noore õppejõu/teadlase stipendiumi, mille on saanud Targo Kalamees, Raido Puust, Hendrik Voll, Andrus Räämet, Madis Ratasepp ja Ivar Annus.

Tänavu novembris allkirjastatud AS Merko Ehitus Eesti noore teadlase ja õppejõu stipendiumi ning ehitusteaduskonna inseneriõppe üliõpilase stipendiumi leping kehtib aastani 2016.

Lisaks toetab Merko 12. novembril avatud Tallinna Tehnikaülikooli interdistsiplinaarset innovatsioonikeskust MEKTORY.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785