Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Pritsitav soojustusvaht – energiasäästlik, ning tervislikku sisekliimat tagav

Alates selle aasta teisest poolest  on ka Eesti ehitajal ja renoveerijal võimalus kasutada maailmas tuntud soojustusvahtu Icynene. Tegemist on innovatiivse ja tõhusa soojustusega,  mis lisaks kõikidele headele omadustele  on paigutatud nn. roheliste toodete nimekirja.

Kuigi suurem osa Euroopas soojustuse turust on veel villatootjate käes, on tõusuteel uue põlvkonna pritsitav soojustusvaht Icynene®, mis suudab traditsiooniliste soojustustega võrreldes säästa nii hoone kütmisel kui  jahutamisel kuni 50% energiat. Laialdase soojustusmaterjalide valikuga Poolas valiti just Icynene® soojustusvaht selle aasta parimaks ehitusmaterjaliks.  Erinevad auhinnad maailmas on saanud materjalile juba tavaks. Eestis on maaletoojaks  ning paigaldajaks  ICY Getec OÜ.

Icynene® sobib kõikidele ehitistele alates elu- ja lõpetades tööstushoonetega ning nii sisse- kui ka väljapoole. Vaht nakkub praktiliselt kõikide ehitusmaterjalidega kaasaarvatud metall- ja betoonpinnad. Paigaldatud soojustus säilitab tänu oma elastsusele algse oleku aastakümneteks ka puitehitistel ning sellest tulenevalt pole karta pragusid ega vajumisi, mille tagajärjel traditsioonilise soojustuse puhul tekivad soojuskaod.

Vahtsoojustus muudab maja õhukindlaks ja jätab samas hingavaks, mis tähendab, et hoonele pole tarvis paigaldada tuuletõket, niiskustõke on aga teatud juhtudel soovituslik. Hingavus annab võimaluse soojustatud materjalidel kuivada ilma, et need rikneks või tekiks hallitus. Metallpinna soojustamisel vahuga ei teki külmasilda ega kastepunkti.

Icynene® ei sisalda tervisele kahjulikke toksilisi ühendeid, mis esinevad ühel või teisel kujul tänapäeva ehitusmaterjalides ega tekita seega allergiaid. Lisaks tervisesõbralikkusele saavutate Icynene® soojustusena kasutades suurepärase müraisolatsiooni.

Keskmise suurusega elumaja soojustamiseks piisab ühest tööpäevast ja seejärel võib alustada vastavalt valitud lahendusele siseviimistlus- või  fassaaditöödega. Hind sisaldab üldjuhul materjali, selle transporti ning paigaldust . Arvutuste kohaselt on Icynene® soojustuse tasuvusaeg 2-5 aastat ja garantii 25 aastat.

Icynene® sobib ka Alaskale

Kanadas 1986. aastal loodud Icynene® on vahtsoojustust tootva ettevõttena saavutanud maailmas juhtiva positsiooni. Ettevõte on panustanud üle 25 aasta tootearendusse, et luua kõikidesse kliimavöötmetesse sobiv soojustusvaht. Icynene® vahud on läbinud sadu teste kõikidel kontinentidel ning vähetähtis pole fakt, et väljaspool Kanadat tootdab Icynene® komponente vaid  Jaapani tehas.

Soojustusvahtu on kahte tüüpi: avatud pooridega Hhingav H2Foam Lite (LDC-50) ning suletud pooridega jäik vaht H2Foam Forte (MD-R 210). Viimane sobib eelkõige põrandatesse, välisesse kasutusse, seintele ning tööstuslikus osas mahutitele jne.

Kõige olulisem saavutus Icynene®  puhul on loomulikult energiasääst, mis nii kütmisel kui jahutamisel on traditsiooniliste soojustustega võrreldes kuni 50%. Ehk seinu paksendamata on reaalne võimalus saada puit-, kivi- või paneelmajast passiivmaja.    

Artikli ilmumist toetas Icynene®

www.icynene.ee

Foto: Icynene®
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785