28. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järjekordne kaubanduskeskus plaanib laiendust

Homme otsustatakse Tallinna linnavalitsuse istungil Lasnamäe Centrumi laiendamist võimaldava detailplaneeringu koostamise algatamist.

Detailplaneeringu algatamise taotluse esitas OÜ Linnasaare Kinnisvara.  Planeeritava maa-ala suurus on 8,53 ha. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on ärimaa sihtotstarbega kinnistule ehitusõiguse määramine. Maa-alale plaanitakse kuni 5 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega kaubanduskeskuse ärihoone ehitamist.

Lasnamäe elamualade üldplaneeringu kohaselt on planeeritava maa-ala juhtotstarbeks keskuse ala, linnaosa tõmbekeskus.

Linnasaare Kinnisvara OÜ soovib kaubanduskeskuse laienemisega tõsta kaupade ja teenuste tarbimuse kvaliteeti ning kättesaadavust ja luua uusi võimalusi vaba aja veetmiseks.

"Üle 10 aasta tegutsenud Lasnamäe Centrum (üüripinda ca 20000m2) on olnud pidevalt 100% väljaüüritud, mitmeid meie pikaajalised üürnikud soovivad oma kauplusi laieneda ning viimasel 2-3 aastal on oluliselt kasvanud nõudlus kaupmeese poolt uute kaupluste avamiseks," ütles Lasnamäe Centrumi arendaja Capfield OÜ juhatuse liige Ruben Gornischeff ehitusuudistele.

"Meie idee keskuse laiendamise ja kaasajastamise osas on saanud nii olemasolevate üürnike kui ka uute võimalik üürnike poolt väga positiivse tagasiside ning juba on alustatud eelläbirääkimisi mitme suure rahvusvahelise kaubandusettevõttega kaupluse avamiseks 2-3 aasta jooksul valmivas Lasnamäe Centrumi laienduses," lisas ta.

Capfield OÜ omanike eesmärgiks on läbi uue detailplaneeringu luua arendusvõimalus olemasoleva kaubanduskeskuse laiendamiseks, et tõsta kaupade ja teenuste pakkumise kvaliteeti ning kättesaadavust ja luua uusi võimalusi vaba aja veetmiseks.

Hoone laiendamisega soovitakse keskusesse kavandada vaba aja veetmiseks kinokompleks ja toitlustusalad erinevate restoranidega. Sportimisvõimaluste parandamiseks on kavandatud võimalus spordiklubi rajamiseks.

 Keskuse laiendusega samaaegselt on meil soov parandada kaubanduskeskuse sise ja välise ruumi kvaliteeti, et seeläbi suurendada keskuses veedetud aega ja eelkõige õhtust kasutamist. Planeeritud on parandada jalakäijate juurdepääsu ning luua juurde parkimiskohti, milleks rajatakse mugav maaalune parkla. Lasnamäe Centrumi kaubanduskeskuse laiendust ja ümberehitust viib läbi Capfield OÜ,  konseptsiooni on loonud Inglismaal asuv arhitektuuribüroo 3DReid, detailplaneeringu koostab K-Projekt.

Capfield on Eesti ettevõte, mis omab ja haldab mitmeid Eesti kaubanduskeskusi, kogupinnaga üle 75 000m2. Capfieldi poolt hallatavasse kinnisvaraportfelli kuuluvad Tallinnas asuvad Lasnamäe Centrum, Norde Centrum, Tondi Selver, Mustakivi Prisma, Bauhaus Ehituskaubamaja ning Pärnus asuv Maxima XXX hüpermarket.

Lasnamäe Centrumi laiendusprojekt
Foto: Capfield OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785