(Sisuturundus) CM: Amhold teostab Helsingi projekteerimistööde juhtimis- ja arhitektitööd

Helsingi linnavalitsus ja Amhold AS sõlmisid aprillis raamlepingu 2013-2014. aastateks linna projekteerimistööde juhtimise, konsultatsiooni ja arhitektitööde teostamiseks. Projekteerimistööde üldmaksumus on 6 miljonit eurot.

„Konkursil osales 70 Soome arhitektibürood ning teenustöö maksumuse osakaal moodustas hindamisel ainult 30% üldtulemusest,“ räägib Amhold AS-i tegevdirektor Arvu Mägi. Amhold AS-i hind oli näiteks alles kolmas ja 14% kõrgem kui madalaima maksumusega pakkumus.

Otsustavaks said lõpptulemuse hindamisel kvaliteeditegurid nagu firma varajasemad analoogreferentsid Soomes, kogemuste mitmekülgsus, majanduslik võimekus ning projektijuhtide ja arhitektide haritus ning meeskonna suurus.

Lõpptulemusena saavutas Amhold AS kõigi hindamiskriteeriumite koondhinnanguna 70 pakkujaga konkursil esimese koha.

„Oleme teostanud projekteerimistöid Soomes 2009. aastast ja esimesed ehitised meie projektide järgi valmisid 2012. aastal. Lisaks on Helsingi-Vantaa-Espoo piirkonnale meil projekte ka näiteks Turus, Poris, Seinäjokis, Oulus, Tamperes ja Lappeenrantas,“ loetleb Mägi ning lisab, et viimasel ajal on Soome tellijad oluliselt karmistanud hangetest osavõtutingimusi välisfirmadele ja tõstnud pakkumuste hindamisel kvaliteedipunktide osakaalu ning keerukust. „Seega on meie saavutus eelkõige firma kogu meeskonna pühendunud töö tulemus, mitte juhus.“

Leping hõlmab objekte haiglatest ja koolidest kortermajadeni

„Raamlepingu koosseisus olevateks objektideks on haiglad, tervisekeskused, administratiivhooned, kortermajad,  koolid, lasteaiad, spordirajatised ja teised Helsingi linna ehitised,“ täpsustab Mägi.

„Äsja sõlmitud lepingus teostatavad tööd hõlmavad Helsingi linna rekonstrueeritavate ning uute ehitatavate hoonete ja rajatiste ehitustööde läbiviimisel projektijuhi ning arhitekti tegevusi nagu:
- ehitushanke eelstaadiumi uuringud, maakasutus ja muud erialased kirjeldused ning maksumuse, insener-tehnilised ja keskkonnaalased  eelhinnangud ning eskiislahendused;
- ehitustööde ja projekteerimistööde hankedokumentatsiooni koostamine, sh projekteerimistööde koosseisu lähteülesanded ja ehitustööde tehnilised kirjeldused;
- projekteerimistööde juhtimise ja ehitusprojekti arhitekti tööd;
- ehitusloa dokumentatsioon koostamine;
- ehitusaja ja ehitustööde vastuvõtu tegevused (sh osavõtt ehitusplatsi nõupidamistest, tööde järelevalvest ning vastava dokumentatsiooni vormistus);
- kinnisvara hooldus-, kasutus-,  keskkonnahoiu- ja tööohutusjuhendite koostamine;
- osavõtt garantiiperioodi ülevaatustest ja kontrollimistest ning vastava dokumentatsiooni vormistus;
- projektipanga korraldus ja haldus;
- muud avalike hangete projektijuhtimise ja arhitektitöö teenused.
 
Ehitusprojektide koostamise, ehitustööde juhtimise ja järelevalve ning ekspertiisidega tegelev Amhold AS oli 2011. ja 2012. aastal suurim ehitusala inseneri- ja arhitektiteenuseid eksportiv firma Eestis. Firmal on projekteerimise, ehitustööde projektijuhtimise ning järelevalve ja ekspertiisitööd käsil lisaks Soomele ja Eestile veel Rootsis, Ugandas ja Afganistanis. Inseneri- ja arhitektitööde teostamisel on Amhold AS kaasanud üle kümne usaldusväärse koostööpartneri ja alltöövõtja.

Selle artikli ilmumist toetas Amhold AS www.amhold.ee

Galerii

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed