Autor: Indrek Kald • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurim päikesepark Muhus toidab puhkekompleksi

Kunagine Maapanga juhatuse esimees, ettevõtja Kalev Raidjõe rajas Muhu saarel oma turimistalus Saare maakonna suurima päikesepaneelide pargi.

Suviti Muhu tulevikumuusikafestivali Juu Jääb kontserte võõrustava talukompleksi uus rentnik on Raidjõe juhitav Vöerahansu Farm OÜ, mis on karjamaale püstitanud 48 pooleteise ruutmeetri suuruse paneeliga päikesepargi võimsusega 10 kW.

"Kogu puhkemajandus äärealadel on sõltuvuses hooajalisusest ning majapidamise jätkusuutlikkuseks tuleb küttekulud võimalikult alla viia," selgitas ta Saarte Häälele ning lisas, et kulutas Mihkli talu päikesepargile suurusjärgus 20 000 eurot.

Nautse külla sättis päikesepargi üles Saaremaal päikesepaneelide paigaldamisega tegelev firma Kodupäike, mille esindaja Mihkel Pere sõnul on Muhu päikesepargi aastane planeeritav tootlikkus 11 MWh.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti märkis, et lisaks Mihkli puhketalule on nad Saare maakonna elektrivõrku ühendanud veel viis mikrotootjat, neli väikest elektrituulikut ja kaks päikesepaneelidega mikrotootjat.

OÜ Vöerahansu Farm sai tänavu kevadel PRIAst maaelu mitmekesistamise meetme väikeprojektide taotlusvoorust 89 000 eurot hoone ehitamise toetust.

Kalev Raidjõe oli kuni 2007. aastani, mil müüs osaluse, reklaamikontserni AGE Com juht ja väikeosanik. Ta juhtis 1997. aastal pärast Malle Eenmaad ka Maapanka. 1993–98 oli Raidjõe Hüvitusfondi juhatuse liige ning rahvusvahelistumise divisjoni direktor. Ta on kuulnud ka Werol Tehaste ning Kawe Plaza nõukogusse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785