22. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Aak: palga tõusu maksab kinni tellija

Statistikaameti andmetel mõjutas ehitushinnaindeksi kasvu kõige enam ehitussektori palk. Ehitusuudised.ee uuris ehitussektori juhtidelt, kui palju on ruumi palgakasvuks?

Ehitusuudised.ee küsimustele vastas AS NCC Ehitus juhatuse esimees Toomas Aak.

1.  Kui palju tõusevad kulutused tööjõukulutustele selle aasta lõpus? Oleme sel aastal olukorras, kus ehitusmahud kahanevad võrreldes eelmise aastaga, mistõttu puudub nõudlusest tulenev surve palkade kasvuks. Seetõttu jääb sel aastal ehitussektori palgatõus alla Eesti keskmisele tõusule.

Sellist ruumi ei ole, palga kasvu maksavad kinni tellijad.

2.  Kui palju on ruumi palkade kasvuks ehitussektoris?

3.  Millistest allikatest on ehitusfirmadel võimalik võita vahendeid palgakasvuks ehituses? Teoreetiliselt on selleks efektiivsuse tõstmine, praktikas kipub see olema hinnatõus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785