1. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toots: Koostöö suurendab välisturgudel võimalusi

Suuremat ekspordivõimekuse potentsiaali võib näha sektorisiseses koostöös erinevate ettevõtjate vahel, leiab Swedbanki ehitusmaterjalide tööstuse sektori juht Mats Toots.

Tootsi sõnul võidavad tõhusamat koostööd tehes kõik tootjad, sest ploki või seinapaneeli müümise asemel õnnestub müüa suurem osa majast.

„Koos on tihtipeale ka lihtsam eksportida ja mõneski projektis, kus üksi jalga uksevahele ei saa, õnnestub koostöös palju rohkem saavutada. Lisaks saab protsessi käigus jagada erinevate osapoolte parimaid praktikaid ja nii areneb kogu sektor,“ selgitas Mats Toots Swedbankist.

„Tegemist on esimeste sammudega, kuid pretsedendid on loodud ja see on julgustav - näen siin jätkuvat võimalust ka lõunanaabritest eristumiseks. Koostöö nõuab senise konkureerimise asemel uut lähenemist. Loodetavasti oleme Eesti kirjandusklassikast õppinud ja oskame Andrese ja Pearuna üksteisega võitlemise asemel jõud ühendada ning kokkuvõttes turult suurema saagi lõigata,“ lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785