Marta Jaakson • 16 jaanuar 2013

Projekteerijad: tööd kõigile ei jagu

Paar viimast aastat ehitussektorit turgutanud riiklik CO2 kvoodi raha on selleks korraks otsas. Nüüd, kui riiklik tugi on kadunud, mõjutab see ka ehitusmahtusid.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane tunnistas juba eelmisel suvel, et 2013. aastalt pole midagi head oodata, sest kvoodiraha kadudes kukuvad ehituse ning ehitusmaterjalide müügimahud. Lahendusena pakkus ta välja ekspordile keskendumise.

Sweco Projekti juhatuse liige Henri Toom seletas, et Eestis on turg killustunud ning valitseb madalaima hinnaga projekteerimine. “Endiselt on probleem kasumlikkuse saavutamine ja selle hoidmine,” märkis Toom, kes nentis, et mõnes valdkonnas on tööd tõesti vähemaks jäänud, kuid nad üritavad hoida nõudlusele vastavat pakkumist ja käsil töödega käivet.

ASi Entec Eesti juhatuse liikme Andres Piirsalu hinnangul sõltub projekteerijate turuseis teenuse pro?ilist. “Üldine käivete ja tellimuste tase on mingil määral stabiliseerunud ning selgelt buumieelsel tasemel,” ütles ta ja nentis, et tööde hind on jätkuvalt madalal, konkurents aga terav.

Amhold ASi tegevdirektori Arvu Mägi sõnul on Eestis viimastel kuudel avaliku sektori hangete maht projekteerimises kahanenud, ent erasektori tellimused kasvanud.

Loe pikemalt 16. veebruari Äripäeva paberlehest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785