14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Ehitaja 2012 on Keit Paal

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) kuulutas konkursi "Aasta Ehitaja 2012” võitjaks Keit Paali Skansa EMV-st. Võidu tõi Tallinna Ülikooli NOVA õppehoone.

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektori ja konkursi "Aasta Ehitaja 2012" žürii liikme Indrek Petersoni sõnul paistis Aasta Ehitaja konkursi võitja Keit Paal silma lisaks heale tööde kvaliteedile ka laitmatu meeskonnatöö ja töökultuuri poolest, samuti võttis žürii arvesse tema varajasemaid objekte.

"Kuigi erineva mahu ja kasutusotstarbega ning erinevate tellijate jaoks valminud objekte on üsna keeruline hinnata ja kõrvutada, ning vaatamata tõdemusele, et kõik nominendid olid vaieldamatult tunnustamist väärt, oli žürii otsus üksmeelne," sõnas Peterson.

Konkursi "Aasta Ehitaja 2012" nominendid olid:

* Maksim Sarajaev, Skanska EMV AS, Kostiveve sild

* Keit Paal, Skanska EMV AS, Tallinna Ülikooli Loomemaja NOVA õppehoone* Marek Hergauk, Merko Ehitus Eesti AS, Tallinna Lennujaama lennukite hoolduskompleks* Tarmo Roos, Maru Ehitus AS, Narva Enefit-280 kütuse etteandesüsteemi projekteerimis- ja ehitustööd* Sven Rumm, YIT Ehitus AS, Tartu Ülikooli Narva kolledži uus õppehoone* Raivo Reineberg, Eventus Ehitus OÜ, Nõlvaku lasteaed* Marek Sööt, Nordecon AS, Kose valla Kose reoveekogumisala veemajandusprojekti reoveepuhasti ehitustööd

Konkursi "Aasta Ehitaja" eesmärk on leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelvalve teostaja poolt. EEEL valis parimat ehitajat juba neljandat aastat järjest ning konkursi eesmärk on ehitaja ameti väärtustamine ja oma ala parimate tunnustamine.

“Aasta Ehitaja 2012” konkursi nominente oli võimalik esitada kahes hinnakategoorias: ehitusobjektid maksumusega kuni 1 miljon eurot ja ehitusobjektid maksumusega üle 1 miljoni euro.

Konkursi žüriisse kuulusid:

Indrek Peterson, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor

Ilmar Link, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liigeLembit Makstin, Eesti Asfaldi Liidu juhatuse liigeEnno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juhtTõnis Tarbe, Eesti Projektbüroode Liidu juhatuse esimeesIgor Gerasenkov, Riigi Kinninsvara AS-i ehituskorralduse osakonna juhatajaEva Kiisler, ajakirja Ehitaja peatoimetajaEelnevatel aastatel on AASTA EHITAJA tiitli võitnud:Tarmo Pohlak (2009) poolt juhitud Tallinki büroohoone ehitusTiit Joosti (2010) poolt juhitud Ämari lennubaasi ehitusArvo Kirotus (2011) poolt juhitud Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustöödEesti Ehitusettevõtjate Liit on ehitusettevõtjaid ühendav katusorganisatsioon, mis tegutseb eesmärgiga kooskõlastada ja koordineerida oma liikmete tegevust ehitustegevuse majanduspoliitilistes küsimustes ja suhetes töövõtjatega ning nende organisatsioonidega. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785