Jaanus Otsa: ehitusmahud langevas trendis

Astlanda Ehitus OÜ juhatuse esimees Jaanus Otsa tõdes neljapäevasel Äripäeva ja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu (EEEL) koostöökonverentsil, et ehitushinnad paari järgneva aasta jooksul stabiliseeruvad või isegi vähenevad.

„Meie ehitusturu tööjõumõjutused näitavad selgelt tööturu avatust. Naabrite tööjõutõmbe tõttu ületavad keskmised palgad buumiaegset taset,“ märkis Otsa konverentsil. „Selge on see, et Eesti väike ja avatud majandus on ilmselgelt mõjutatud toormehindadest, aga kindel on see, et nendest kahest ja ka muudest mõjuritest sõltuvus on väike. Kõige rohkem mõjutavad meie ehitusturgu tuleval kahel aastal kahaneva välisabi toel tehtavad avaliku sektori tellimused ja struktuurifondidest finantseeritavad tellimused.“

Otsa hinnangul on ehitusmahud pigem langevas trendis. Sellest tulenevalt on konkurents tihe. "Tulevikus on väga võimalik ehitushindade stabiliseerumine või isegi vähenemine," kommenteeris Otsa.

Osale arutelus

  • Laura Mallene

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed