Autor: Laura Mallene • 10. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Otsa: ehitusmahud langevas trendis

Astlanda Ehitus OÜ juhatuse esimees Jaanus Otsa tõdes neljapäevasel Äripäeva ja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu (EEEL) koostöökonverentsil, et ehitushinnad paari järgneva aasta jooksul stabiliseeruvad või isegi vähenevad.

„Meie ehitusturu tööjõumõjutused näitavad selgelt tööturu avatust. Naabrite tööjõutõmbe tõttu ületavad keskmised palgad buumiaegset taset,“ märkis Otsa konverentsil. „Selge on see, et Eesti väike ja avatud majandus on ilmselgelt mõjutatud toormehindadest, aga kindel on see, et nendest kahest ja ka muudest mõjuritest sõltuvus on väike. Kõige rohkem mõjutavad meie ehitusturgu tuleval kahel aastal kahaneva välisabi toel tehtavad avaliku sektori tellimused ja struktuurifondidest finantseeritavad tellimused.“

Otsa hinnangul on ehitusmahud pigem langevas trendis. Sellest tulenevalt on konkurents tihe. "Tulevikus on väga võimalik ehitushindade stabiliseerumine või isegi vähenemine," kommenteeris Otsa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785