Autor: Mariliis Pinn • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtjate TOPi võitja: valime tulemusele orienteeritud hankeid ja tellijaid

Ehitusettevõtjate TOPi võitnud Riverside OÜ juhi Katrin Horni sõnul püüab ettevõte olla ise koostöös aus ja mõistlik.

Saavutatud esikoha suhtes jäi ta tagasihoidlikuks: “Riverside OÜ tulemus on pisut ületähtsustatud. Väga hea tulemuseni viis meid ilmselt Riverside’i majandusaasta aruannetes kajastatud Ukraina tütarettevõtte Steelf OOO tulemuste konsolideerimine ja DeltaMax Group OÜ kinnisvarainvesteeringu turuväärtuses kajastamine,” lisas Horn. Riverside OÜ tulemusi hindas ta vaatamata jätkuvalt keerulisele ajale Eesti ehitusturul rahuldavaks ja stabiilseks.

Ukraina tütarettevõtte Steelf OOO tegevust 2011. aastal pidas Horn aga väga edukaks. “Läks hästi, 2012. aasta tõotab tulla samuti hea,” ütles ta.

Turgu painab likviidsuskriis.

Põhiliste probleemidena tõi Horn välja, et paljud Eesti ehitusettevõtted on majandussurutisest tingituna personali poolest kokku kuivanud ja vaevlevad rahaliste ressursside puuduses. See teeb peatöövõtuorganisatsiooni töö keeruliseks ja seab omakorda pidevalt ohtu ehitusobjektide valmimise määratud tähtajaks.

“Meil kui valdavalt peatöövõtuorganisatsioonil peab olema kasutada suur rahaline ressurss, sest tellijate maksete tähtajad on pikad, alltöövõtjatele tuleb aga tasuda üsna kiiresti. 2011 oli raske aasta, kasutasime palju omavahendeid,” selgitas ta. Niisugune olukord nõuab häid ehitusspetsialiste, kes suudavad ehitusprotsessi edukalt juhtida.

Horni hinnangul 2012. ja 2013. aastal madalseis jätkub: objekte napib ning olukorra teeb keeruliseks alltöövõtjate rahalise ja personaliressursi nappus. “Õli lisab tulle paljude Eestis tegutsevate pankade usaldamatus ja soovimatus ehitusettevõtteid raskel ajal aidata,” märkis ta

Loe pikemalt OÜ Riverside’i tegemistest 13. novembri Äripäeva lisaväljaandest „Ehitus“.

OÜ Riverside asutati 25. juunil 2003.

2011. aastal müügitulu: 12,7 mln eurot2010. aastal: 3 mln eurotPuhaskasum: 2011. aastal: 24,3 mln eurot2010. aastal: 0,4 mln eurot kahjumitEttevõtte tegevusalad on ehitus- ja rekonstrueerimistööd, ehitustööde peatöövõtt ja ehitusjuhtimine, puurkaevude puurimine, pinnaseankrute, mikrovaiade ja soojuspuur aukude rajamine.

Milliseks kujundeb ehituse lähitulevik, tule ja kuula selle aasta suurimal ehituskonverentsil "Ehitusettevõtjate äriplaan 2013". Lisainfot leiad SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785