2. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroode üürihindu tõstavad Eestisse kolivad ettevõtted

1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Aivo Hallisti sõnul on büroode üürihinnad on lähema aasta perspektiivis tõusmas 10-15%.

Selle hinnatõusu toovad siia pigem Soomest ja Skandinaaviast Eestisse kolivad välisettevõtted, analüüsib kontoripindade turgu .

„Tänane büroode üürihindade ja ehitushindade suhe ei ole päris proportsioonis. Pigem võib öelda, et üürihind on ehitushinnaga võrreldes madal. Seetõttu uusi büroohooneid praktiliselt ei kerki, mida vabal turul väljaüürida tahetaks. Vähene uute pindade pakkumine viib vakantsuse alla ja seeläbi tõstab üürihinda,“ analüüsib Hallist loogilist põhjuste-tagajärgede rada.

Aastaga tõusevad büroode üürihinnad 10-15%, kuid üksikute hoonete puhul pole imekspandav ka hinnatõus 20%, on Hallisti arvamus.

Eesti kohalike ettevõtete käibe- ja kasuminumbrid ei ole viimaste aastate jooksul kasvanud ja siinsed ettevõtjad ei ole valmis kõrgemat üüri maksma. Nii tekitavad hinnatõusu ettevõtete kontorid, mis kolivad üle mere Eestisse Soomest ja Skandinaaviamaadest.

„Soodsate asjaolude kokkulangemisel pole sugugi välistatud, et mõne idapoolse finantsasutuse laienemisplaanid hõlmavad Eestit ja seegi laiendab kontorite turu nõudlust,“ lisas Hallist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785