6. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduspindade üürihinnad tõusuteel. Täituvus kiire.

 Tänases Äripäevas nendib Colliers International Eesti esinduse tegevdirektor Avo Rõõmussaar, et kaubanduspindade areng on praegusel hetkel terviklik.

Praegu pole hästi toimivatel keskustel üürnike leidmisega suuri raskusi ning need toimuvad sajaprotsendiliselt.

“Pole mustvalget vastust küsimusele, kas kaubanduspinda on puudu või üle,” arutles AS Ülemiste Center tegevdirektor Guido Pärnits. “Kindlasti on praegu ja ka edaspidi üürnikke, kes ei leia kaubanduskeskustes endale meelepärast pinda, olgu see siis seotud pinna suuruse, kuju, asukoha või sellega, et neile sobivates keskustes pole vabu pindu. See ei tähenda siiski seda, et turul on puudu kümneid tuhandeid ruutmeetreid kaubanduspinda. On aga ilmne, et kui mõni turul domineerivatest keskustest tahaks endale juurde ehitada 20 000 ruutmeetrit pinda, siis ei ole selle täitmine võimatu ülesanne.”

Praegusel hetkel siiski lähiaastal Tallinnas suuri pindu juurde tulemas enne 2014. aastat. Suuremaid pindu on oodata siis, kui “E.L.L rajab Smuuli teele uue suure kaubanduskeskuse.

Pärnus teatas hiljaaegu oma laienemisplaanidest Kaubamajaka kaubanduskeskus, mis pakub uuemaid ning senisest suuremaid pindu, mida on keskuses ka olemasolevad rentnikud küsinud.

Lähemalt kaubanduspindade üüri ja nende juurde ehitamise kohta loe 6. augusti Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785