8. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muinsuskaitse aastaraamat analüüsib ajalooliste ehitiste rekonstrueerimisi

Värske aastaraamat võtab kokku 2011. aasta olulisemad restaureerimistööd, uuringud ja huviväärsed leiud.

Raamatu eessõna autor Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu märgib, et ehitusobjektid on osa meie kultuuripärandist, mida tuleb säilitada väärikalt.

„Kas ehitusobjekti hävimise korral on kaotajaks isik, kellele mälestis kuulus või on ta hoopis võitja? Vastus peitub selles, milline on selle omaniku suhtumine talle kuulunud kultuuripärandi objekti. Kui omanik on pannud mälestisse, olgu see siis ese või ehitis, hulga vaeva ja raha, ning mitte seetõttu, et Muinsuskaitseamet seda nõuab, vaid põhjusel, et ta mõistab asja sisulist väärtust, siis sel juhul on omanik mälestise hävimise korral kaotaja,“ märgib Uustalu aastaraamatu sissekandes.

Aastaraamat hõlmab nii detailplaneeringute kui ka ehituslike objektide analüüsi. Välja on toodud viimase aja olulisemad ja hinnatumad tööd koos rohke pildimaterjalidega.

Muinsuskaitse aastaraamatut esitletakse 8. juunil Tallinnas Suurgildi hoones kell 14.00.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785