Nordecon keskendub välisturgudel vaid kasumlikele projektidele

Ettevõte keskendub välisturgudel projektipõhistele töödele, mida on võimalik läbi viia kasumlikult. Hetkel on ettevõte peatanud aktiivse tegutsemise Leedus ja Ukrainas. Parimad võimalused on Soomes.

Nordecon toob oma 2012. aasta kvartali konsolideeritud vahearuandes välja, et kuigi mitmes välisriigi on hetkel aktiivne tegevus peatunud, ollakse valmis esimesel võimalusel turgude käitumisele reageerima ning see ei muuda ettevõtte strateegilisi eesmärke.

Lätis näeb Nordecon võimalusi läbi partnerluse teiste Eesti ettevõtetega, milles võidaksid kõik. Leedus jätkatakse tegevust projektipõhiselt. Kuigi ettevõttel on Leedus registreeritud tütarettevõte Nordecon Statyba UAB, ei too tegevuse hetkeline peatumine kontsernile erilisi kulusid.

Sarnaselt Leedule on hetkel aktiivne tegevus peatatud ka Ukrainas, kus keskendutakse peamiselt välismaistele eratellijatele suunatud ehituse peatöövõtu ja projektijuhtimisega äri- ja tootmishoonete segmentidele. Kontsern otsustanud Ukrainas äritegevust jätkata kuni 2012 aasta lõpuni ning vastavalt tulemustele tehakse otsus tulevikus edasitegutsemise või peatamise kohta selle aasta sügisel.

„Kohaliku ehitusturu põhilised riskid on seotud riigi- ja omavalitsuse ning kohtusüsteemi nõrga toimimisefektiivsusega. Ukraina majanduse taastumine 2008-2010 kestnud kriisist on olnud vaevaline ja poliitilise stabiilsuse saavutamine raskendatud. Nõudlusele on jätkuvalt suurimat mõju avaldanud eratellijate pessimism riigi poliitilise tuleviku osas ning finantsvahendite puudumine ehitustegevuse alustamiseks. Erainvestoritest tellijad ei ole tänaseni alustanud selliste investeeringute tegemist, mille osas oleks Kontsernil teiste turulolijate ees konkurentsieeliseid ehitusteenuse pakkumisel,“ märgib Nordecon.
Enim võimalusi näeb Nordecon Soome turul, kus on keskendutud betoonitööde alltöövõtule, kus ollakse edukad ning ei plaani veel laiendada Soomes teisi valdkondi, nagu näiteks peatöövõtt ja projektijuhtimine.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed