8. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Eramute renoveerimis-toetus saab jätku

MKM andmetel on väikeelamutele mõeldud renoveerimise- ja taastuvenergiaseadmete soetamiseks mõeldud toetusraha kaetud taotlustega juba pooleteise kordselt.

„Kui nõudlus on suur, tuleb leida võimalusi kindlasti jätkata,“ märkis Vapper. „Jätkame tööd ja otsime võimalusi toetusmeetme eelarvevahendite leidmiseks,“ märkis MKM-i avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper.

Vapperi sõnul on üks võimalus leida toetusmeetmele lisaraha kvoodimüügist saadud vahenditest, mis avaneb järgmisel aastal. „Lisaks otsime ka teisi lahendusvõimalusi,“ lisas Vapper.

Vapper märkis, et antud toetusvõimaluste avanemine toetub ka ühele IRL-i valimislubadusele, milleks oli „Kodukulud alla“. Selline võimalus, kus toetatakse eramute-ja paarismajade energiasäästlikke lahendusi ja annab, täidab seda lubadust Vapperi sõnul täielikult.

Vapper tunnistas, et esimese piloodina avanenud meede on praegu teadaolevalt Baltikumis unikaalne ning pole ka teada analoogset näidet põhjanaabritelt.

Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles ehitusuudistele, et kindlasti on nüüd suurt populaarsust leidnud meedet hinnata ka kvalitatiivselt. „Seetõttu on vara öelda, milliseid muudatusi peab tegema. Sisuliselt on põhjust teha täpsem analüüs,“ märkis Parts

Minister peab kõige tõenäolisemaks meetmele lisaraha leidmiseks CO2 müügist saadud vahendeid, millele avaneb võimalus mitte varem kui järgminse aasta  „On ka teine võimalus, saada lisaraha Euroopa Liidu struktuurfondidest, kuid siin saame rääkida alles alates 2014.-st aastast. Kvoodiraha puhul saame aga rääkida juba järgmisest aastast,“ selgitas Parts. Euroopa Liidu Struktuurfondide uus periood on 2014 - 2020. 

Ministri sõnul on kindlast olemas toetusmeetme rakendamisel ka mõju ehitusturule, eriti väiksematele ehitusettevõtjatele. Et senini on rahastust saanud vaid riigiasutuste hooned, mille puhul on rahastatud nende energiatõhusamaks renoveerimist, siis nüüd on see võimalus ka eramaja- ja paarismaja omanikel.

Parts tõi esile, et meetme rakendamine pakub võimalusi ka taastuvenergiaseadmete tarnijatele ning siin on kindlasti turul tegutsejatele palju ruumi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785