24. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco „Tasku“ võitis arhitektuurikonkursi

Tallinna Kristiine ühistransporditerminali ideekonkursi võitis Sweco Projekt. Idee autorid Evelin Sipp, Romet Virkus ja Martin Allik soovitavad raudtee äärde kergliiklusteed ja taskuparke.

„Meid ajendas osalema konkursil huvi ja võimalus kaasa rääkida piirkonna arengus. Kristiine ümbrus on atraktiivne linnaruum, mille kujundamisele kaasa rääkimine on iga projekteerimisfirma kohustus,“ märkis Sweco Projekti tegevjuht Henri Toom.

 Sweco Projekti maastikuarhitekti Martin Alliku sõnul on töö lähteseisukoht raudteeäärsele alale kergliiklejate seisukohalt kvaliteetse ja atraktiivse linnaruumi loomine. Kavandatud on mugavad, kiired ja turvalised ühendused ümbritseva tänavavõrgustiku, ühistranspordipeatuste ja kaubanduskeskuse ümber.

Lilleküla piirkonnas elab tuhandeid inimesi, kelle võimalused õues huvitavalt aega veeta on hetkel võrdlemisi piiratud. Nii on Tehnika tänava promenaadi äärde kavandatud erinevale kasutajaskonnale suunatud taskupargid. Perspektiivselt oleks projektis ette nähtud promenaad üks osa Põhja-Tallinnast Ülemiste ja Nõmmeni kulgevast kergliiklusteest.

„Meie töö „Tasku“ vaatleb Kristiine ühistransporditerminali rajamist laiemalt, kui ainult kaubanduskeskuse ja raudteesõlme lähiümbrus. Lisaks eelnevalt mainitud kergliiklusteedele teeme ideelahendusega ettepaneku Mustamäele suunduvate trolliliinide asendamise kiirema, mugavama ja kaasaegsema alternatiivi, trammiga,“ lisab Martin Allik.

 

 

 

 

 

 

Ideevõistlusele, mille raames tuli leida linnaehituslikke ideelahendusi Tallinnas Endla tänava raudteeviadukti piirkonnas laekus 19 võistlustööd.

 Žürii arvates väärib võidutöös nimega “Tasku” eraldi esiletõstmist kergliiklusteede ja jalakäiguühenduste paljusus, mis aitab linnaruumi selle kasutajale lähemale tuua.

Terminalil on jalakäijate ühendusi nii tunnelitest, kui maa pealt. Võistlustöö seab prioriteediks linnakodanikud ja erinevad ühistranspordivahendid, keskendudes vähem autoliiklusele ja parklatele.

Teise koha saavutas võistlustöö nimega “Värav”, mille autorid on Jaan Port, Neeme Tiimus ja Markus Nimik OÜ Pin Arhitektid.

Kolmanda koha saavutas võidutöö nimega “Ajavõit”, mille autorid on Hans-Peter Isand, Laura Linsi ja Roland Reemaa.

 Sweco Projekt on Eesti suurimaid ehituslik-arhitektuurse, tehnoloogilise ja keskkonna-alase projekteerimise valdkonnas tegutsevaid firmasid. Ettevõte kuulub Skandinaavia ja Ida-Euroopa suurimasse projekteerimiskontserni Sweco AB.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785