13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investori pilk Viljandimaa ja Rakvere kinnisvaral

Väikelinnade kinnisvaraturud olid novembris üsna passiivsed. Huvi vara soetamise vastu Viljandimaal ja Rakveres näitavad aga üles investeerimishuvilised, märgitakse Pindi Kinnisvara turuülevaates.

Viljandis oli novembris korterite ja majade vastu aktiivsem huvi.

Viljandimaal enampakkumistel olevate madalate hindadega korterite ja majade vastu on hakanud huvi tundma ka investeerijad. Novembris suurenes ostu-müügi tehingute arv maatulundusmaadega.

Rakveres tuntakse huvi üürikorterite vastu ning nõudlus ületab pakkumist. Samuti soovitakse investeerimise eesmärgil soetada odavat elukondlikku kinnisvara. Peamiselt ostetakse objekte, mida saab omavahenditest finantseerida.

Jõhvis eelistab ostja peamiselt keskmisest odavamaid kortereid, palju on ostjate hulgas Venemaa kodanikke. Ka äripindade vastu on nõudlust.

Raplas on huvi korterite ja eramute vastu säilinud, ent tehingute arv on jätkuvalt madal.

Kuressaares on suur huvi ahiküttega korterite vastu, kus oleksid madalad kommunaalkulud. Saaremaal otsitakse ka mereäärseid talukohti, mis oleks eelistatult kvaliteetselt renoveeritud.

Paides on huvi püsinud turuhinnast madalamate korteriomandite vastu hinnaga kuni 11 000 €. Üüriturg on endiselt aktiivne, kuid püsiva üürniku leidmine on üha keerulisem. Nõutud on maakonnas paiknevad metsaga maatükid.

Põlva ja Võru kinnisvaraturud on aasta lõpus passiivsemaks muutunud, huvilisi on vähem nii hoonestatud kui hoonestamata kinnistutele. on kõige enam huvi odavate korterite vastu. Majade vastu on huvi väiksem, viimasel perioodil on seda eriti täheldada maakonnas olevate kinnistute puhul.

 Jõgeval

Valgas on tehinguaktiivsus väga madal, ka üürikorterite vastu on huvi raugenud.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785