21. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitehitiste eksport kasvas 9 kuuga pea veerandi

Eestis puidust kokkupandavate ehitiste eksport moodustas tänavu esimese üheksa kuuga 132 miljonit eurot, mis on mulluse sama perioodiga võrreldes 24,2 % enam, teatas Eesti Puitmajaliit.

Keskkonnateabe Keskuse andmetel eksporditi Eestist 2011. aasta III kvartali lõikes 42,2 miljoni euro väärtuses puitehitisi, mis on ligikaudu kaks protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas on esikohal jätkuvalt Norra, kuhu esimese üheksa kuu kokkuvõttes eksporditi 35,8 miljoni euro eest puitehitisi.  Võrreldes 2010. aasta esimese üheksa kuuga, kasvas Eesti puitehitiste eksport Norrasse tänavu 2,5 %. Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Norrale vastavalt ligi 28,2 miljoni ja 13,6 miljoni eurose ekspordikäibega Saksamaa ja Taani.

Kokku moodustas puittoodete eksport käesoleva aasta esimese 9 kuuga üks miljard eurot, kasvades ligi 20 % võrreldes 2010. aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas 9 kuuga 266 miljonit eurot.

Suurimaks puittoodete ekspordi kaubagrupiks oli nii 9 kuu kokkuvõttes kui ka III kvartalis puitmööbel ja selle osad. Puitmööbli eksport aasta esimese üheksa kuuga moodustas 154 miljonit eurot ning 2011. aasta III kvartalis ligi 50 miljonit eurot.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785