27. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riiklikku teehooldusfirmat hakkab juhtima Olari Karlson

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toimunud konkursil valiti loodava riikliku aktsiaseltsi Eesti Teed juhatuse esimeheks Olari Karlson, kes alustab uuel töökohal 1. jaanuarist 2012.

Tartu Ülikooli majandusküberneetika haridusega Olari Karlson on sündinud 3. septembril 1970 ja on seni töötanud finantsjuhina pangandus-, tootmis- ja logistikaettevõtetes. Praegu töötab ta finantsjuhina aktsiaseltsis JELD-WEN Eesti AS.

„Eesmärk on selge - muuta Eesti teehooldus efektiivsemaks ja liiklus turvalisemaks“, ütles oma uuest ametist rääkides Olari Karlson.

Valitsus andis 1. septembril majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile volituse ühendada viis piirkondlikku riigile kuuluvat teehooldefirmat üheks ettevõtteks.

Plaani kohaselt ühinevad selle aasta lõpuks aktsiaseltsid Tartumaa Teed, Virumaa Teed, Võrumaa Teed, Saaremaa Teed ja Pärnumaa Teed uueks äriühinguks AS Eesti Teed.

Ühisettevõtte äriplaan ja investeeringute kava on hetkel väljatöötamisel. Ühe esimese teemana tuleb läbi analüüsida võimalused talihoolde eritehnika muretsemiseks, näiteks kaalumisel on võimsate lumerootorite soetamine, mis suudaks tugevate lumetormide ajal tagada liikluse rasketes ilmaoludes ning eriolukordades üle Eesti.

Viie ettevõtte kavandatav käive on sel aastal kokku ligi 21 miljonit eurot ning kokku töötab neis ligikaudu 400 inimest. Ühendamise majanduslik efekt tuleb eelkõige administratiiv- ja tugiteenuste kulude kokkuhoiust, tööjõu ja masinapargi ühendamisest.

Riigi omandisse jäänud teehooldefirmade aktsiate müügiplaan eelmisel aastal ei õnnestunud ostusoovijate puudumise tõttu. Juhtumi analüüsist kasvas välja otsus riigile  kuuluvad teehooldefirmad ühendada.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785