21. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli mehhatroonika keskus saab nurgakivi

Täna pannakse Tallinnas nurgakivi 7 miljonit eurot maksvale Tehnopoli Mehhatroonikumile. 9000ruutmeetrise pinnaga mehhatroonika keskusest on broneeritud juba 50%.

Rentnike seast suuremad on Mehhatroonika Innovatsioonikeskus IMECC ja mõõtevahendite taatlemise ja kalibreerimisega tegelev AS Metrosert.

"Mehhatroonika keskus ei ole kindlasti kosmosevallutamise unistustest kantud kinnisvaraarendus, vaid Eestis reaalselt tegutsevate ettevõtete reaalseid vajadusi silmas pidades rajatud katse- ja tootmishoone,“ kinnitas Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa.

Mehhatroonikumi 2 miljonit eurot maksvate seadmetega labor loob Eesti kõrgtehnoloogia ettevõtetele tingimused prototüüpide loomiseks. Mehhatroonikumi laboris on võimalik otsast lõpuni toota väikesepartiilisi elektroonikaseadmeid, mille valmistamise võimalus Eestis seni puudus. Lisaks laboritele on hoones ka büroopinnad, mis mõeldud mehhatroonika valdkonnaga koostööd tegevatele ettevõtetele.

Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse juhatuse liikme Jüri Riivese sõnul peaks kõrgtehnoloogiline tootmine olema Eesti tõeline tulevik. „Tehnopoli mehhatroonikumi edukus sõltub ülikoolide ja ettevõtete vahelisest koostööst, teaduse ja äri integratsioonist,“ tõdes Riives.

Hoone ehitamiseks on AS YIT Ehitus ja Tallinna Teaduspark Tehnopol loonud ühisettevõtte. Keskuse projekteeris arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal OÜ. Hoone ehitaja on AS YIT Ehitus. Elektroonika- ja masinaehitusettevõttele suunatud kontori- ja laborihoone valmib 2012. aasta septembriks. Lisaks mehhatroonika keskusele valmib Tehnopolis järgmise aasta suvel ka teine teaduspõhistele ettevõtetele mõeldud büroohoone.

Tehnopoli Mehhatroonika keskuse nurgakivi asetavad täna majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu, Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa, Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse IMECC juhatuse liige Jüri Riives ning AS YIT Ehitus juhatuse esimees Margus Põim.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785