4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ja Tehnopol asutavad ühisettevõtte

Täna asutavad AS YIT Ehitus ja SA Tallinna Teaduspark Tehnopol ühisettevõtte Mehhatroonika teadus- ja ärikeskuse ehitamiseks. Ühisettevõtte nimeks saab Mehhatroonikum OÜ.

Asutatava ettevõtte kasuks seatakse hoonestusõigus Tehnopoli Teaduspargis asuva Teaduspargi 8 kinnistule. Ligi 9000 m2 hoones hakkavad tegutsema teadusarenduskeskused sümbioosis ettevõtete ja ülikoolidega.

Tehnopoli juhatuse liikme Alar Tamkivi sõnul märgib ühisettevõtte asutamine planeerimise ja läbirääkimiste edukat lõppu.  „Nüüd võime kindlalt öelda, et Mehhatroonika keskuse näol tekib varsti Eestisse ainulaadne mehhaanikat, masinaehitust ja elektroonikat ühendav klaster,“ ütles Tamkivi.

Mehhatroonika keskuse rajamine läheb maksma 7 miljonit eurot, hoone valmib 2012. aasta kevadeks. Ehitustöödega alustatakse käesoleva aasta mai kuus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785