29. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikool ja Riigi Kinnisvara sõlmivad koostööleppe 

Homme sõlmivad Tallinna Tehnikaülikool ja Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ulatusliku koostööleppe. Peagi on kavas TTÜ linnakusse püstitada ka tehnoloogiline testhoone ehitusteadlastele uurimistegevuseks. 

Koostöö valdkondadeks on hoonete energiatõhusus, keskkonnasäästlik ehitamine, ruumide sisekliima ja selle seos tööviljakusega,  raadiosagedustuvastuse (RFID) rakendamine ehitusel ja haldamisel. 

Samuti pakub RKAS tehnikaülikooli tudengitele stipendiume, praktikavõimalusi ning koostöövõimalusi lõpetajatele. RKAS saab pakkuda TTÜ üliõpilastele  kursuse-, diplomi-, bakalaureuse-, magistri- ja/või doktoritöö teemasid. 

  RKASi juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on TTÜ ettevõttele oluline strateegiline partner teadus- ja arendustegevuseks, innovatsiooniks ning tegevusharu edendamiseks. „RKASi ambitsioon on kasvada riigi kinnisvarategevuse kompetentsikeskuseks. Oma senise tegevuskogemuse jagamise ning teadustegevuses vahetu osalemisega saavutatav sünergia aitab sellele kindlasti kaasa,“ lisas Saarniit.

TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak rõhutab: „Selline koostöö on näide organisatsioonikultuurist, kus mõeldakse tulevikule ja nähakse ühistöö võimalusi nii partnerite kui ka ühiskonna hüvanguks.” 

 Koostöö hõlmab pea kõiki TTÜ teadusvaldkondi: ehitus-, energeetika-, mehaanika-, keemia- ja materjalitehnoloogia, infotehnoloogia, majandus- ja sotsiaalvaldkond.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785