Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte uued sihid on Mehhiko ja Ecuador

Krimelte ekspordijuht Tarmo Nork ütles intervjuus müügi- ja ekspordijuhtide teemaveebile Best Sales, et nad loodavad ehituskeemiat eksportima hakata ka Mehhikosse ja Ecuadori.

Lugeja küsimusele, kuidas õnnestus Krimeltel oma ekspordipartneriks saada ka Mehhiko, vastas Nork nii: "Mehhikos meil kohalikku eestlast leida ei õnnestunud ja sinna sisenesime suurima ehitusmessi Expo Cihac saadud kontaktide kaudu".

Ta märkis, et lisaks saadavad nad kaupa ka Peruusse, Tšiilisse, Kolumbiasse ja Argentiinasse. Seejuures on viimased neli riiki kaetud Ladina-Ameerika suurima ehituspoeketiga, millega saadi leping kahe aasta eest.

"Sel partneril on täna kokku 190 kauplust neljas riigis. Aga hetkel töötame ka selle nimel, et ka oma kaubamärgi all neis riikides müüma hakata," tunnistas Nork.

Ta lisas, et samuti uurib Krimelte maad Ecuadoris ja Venezuelas. "Aga Venezuelas tuleb poliitilises mõttes ettevaatlikum olla ja seetõttu on ta viimases järjekorras. Nii palju, kui olen rääkinud ettevõtjatega, kes sinna tarnivad, siis nad ütlevad küll, et probleeme ei ole, aga ettevaatus pole liiast," möönis ekspordijuht.

Nork tunnistas eriliselt suurt huvi Ecuadori vastu. "Seal on ehituskeemia kasutamine neist riikidest kõige rohkem arenenud ja ka üsna populaarne. Olen seal juba kohtunud kahe kliendiga ja käinud ka kauplustes. See avaldas muljet: väga lai väljapanek, kuigi väike riik," rääkis ta.

"Ka Indiasse oleme kaupa saatnud, aga tööle pole me seda turgu veel korralikult saanud. Indias on ka palju messe. India messil Roof India olime oma boksiga väljas. Teine suurem mess on Constru India. Meie läheme Indiasse messile uuesti tuleva aasta kevadel," kommenteeris Nork.

60% Krimelte eksporditoodangust läheb Venemaale. Ettevõte ekspordib 95% oma toodangust.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785