11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte emafirma Wolf Group kasvatas tugevalt eksporti

Efektiivsusele ja uutele eksporditurgudele keskendunud Wolf Groupi kasvatas müügikäivet 15%. 2012. aasta fookuses alanud eksport Kesk-Ameerikasse ja Balkanimaadesse.

Tänavu ligi viiekümnesse riiki ehitusvahte, vuugihermeetikuid ja hingavaid fassaadilahendusi eksportiva Wolf Groupi 2011. majandusaasta  müügikäive oli ligi 80 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 15%. Konsolideeritud ärikasum oli veidi enam kui 5 miljonit eurot.

Majandustulemustele avaldasid positiivset mõju tootmisefektiivsuse kasv, ekspordi laiendamine uutesse riikidesse ning positsioonide tugevdamise olemasolevatel eksporditurgudel. Tänavu alustas ettevõte ehituskeemia ekspordi eksootilisse Makedooniasse ja Mehhikosse.

Wolf Groupi juhatuse esimees Jaan Puusaag hindas 2011. aasta majandustulemusi edukaks. „Balti riigid näitasid kriisist toibumise märke ning müük Soome turule näitas kasvumärke,“ sõnas Puusaag. Kokku kasvas Läti ja Leedu müük üle 30%, Soome tõusuks on 15% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Positiivseid müügitulemusi oli märgata ka teistel eksporditurgudel.

Mullu laiendas Wolf Group kliendibaasi Lõuna-Ameerikas ning saavutas edusamme India turul. Tänavu alustas Wolf Group müüki ka Mehhikosse ja Makedooniasse ning peab neid regioone eriti ahvatlevateks.

„Mehhiko majandus on maailmas suuruselt üheteistkümnes ning viimastel aastatel on olnud jõudsalt tõusuteel,“ rääkis Puusaag ning lisas, et Mehhikos on hästi arenenud ehituskeemia kasutamise kultuur, mis teeb selle turu eriti ahvatlevaks.

Läbi ekspordi Makedooniasse loodab ettevõte laiendada haaret ka Albaania ja Kosovo turgudele. „Balkani kolm riiki moodustavad kokku sama suure turu kui Baltikum ja on hetkel samas seisus kui Eesti kümme või enam aastat tagasi,“ rääkis Puusaag.

 Wolf Group koondab Euroopa juhtiva ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused nii Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis kui Kasahstanis. Ekspordigeograafia hõlmab ligi 50 riiki Norrast Austraaliani, Brasiiliast Jaapanini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785