7. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn saab uued tänavad

Tallinna linnavalitsus otsustas määrata Kadrioru asumisse Narva mnt 67 kinnistu detailplaneeringuga tekkivate uute tänavate nimeks Kiikri tänav ja Pikksilma tänav.

Ühtlasi otsustati pikendada olemasoleva Tuukri tänava kulgu ning täpsustada Filmi tänava ja Bensiini tänava leviala.

Esimese uue tänava nimedena olid kaalumisel Pikksilma, Kompassi ja Halsi. Parimaks pidas nimekomisjon Pikksilma tänava nime. Teise uue ja läbi kavandatava kvartali Pikksilma tänavani kulgeva tänava nime osas oli kaalumisel selle käsitlemine Tuukri tänava lõpuosana, ent peeti siiski paremaks määrata sellele tänavale iseseisev nimi. Võimalikest nimevariantidest parimaks tunnistati Kiikri tänava nimi, mis seostub lähedal asuva mere vaatlemisega ja on kõlaliselt sarnane Tuukri tänava nimega.

Tallinna linna nimekomisjon otsustas, et Narva mnt 67 kinnistu detailplaneeringu alusel on Tuukri tänav mõistlik pikendada üle Bensiini tänava Kadrioru parki viivate jalgteedeni. Ühtlasi hakkab ka Narva maantee ja Tuukri tänava pikenduse vaheline lõik kandma edaspidi Filmi tänava nime.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785