23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikool pani Harku häärberi müüki

Aastakümneid bioloogiainstituudi koduna tuntud Harku mõisasüda on veidi üle 3-miljonilise alghinnaga enampakkumisel. 27. septembril võib selguda, kellest saab mõisa uus omanik. 

Harju Elu EMÜ haldusteenistuse varahaldusosakonna juhataja Toivo Ilvese sõnul jätkab ülikool kaasaegse taristuga Tartu Tähtvere linnaku väljaarendamist ning seepärast otsustas Eesti Maaülikooli nõukogu on oma 26. novembri 2009. aasta otsusega võõrandada hoonestatud kinnistu kaks katastriüksust, vahendab Harju Elu.

Kinnistud asuvad Harkus ja pindalad on vastavalt 21,33 hektarit ja 31,83 hektarit. Viimasel asub ka mõisa peahoone, milles pinda 1633 ruutmeetrit. Kokku on müügisolevate kruntide hind 3 189 600 eurot. Eraldi maksavad osad 1 279 800 ja 1 909 800 eurot. Enampakkumine toimub 27. septembril Tartus.

Varandust müüb OÜ Uus Maa Tartu büroo. Firma Äripindade maakler Gundo Roosve sõnul on hinnasilti sellistele objektidele üsna keeruline külge panna, kuna tegemist on eriliste objektidega. "Ostuhuvilisi on olnud nii Eestist kui piiri tagant. Täna ei oska veel kahjuks öelda, kas müük realiseerub või mitte," rääkis ta.

Peahoonel on kaks põhikorrust ja võlvitud kelder. Teisel korrusel on muuhulgas avar saal, millest pääseb maja tagaküljel asuvale rõdule. Lisaks on teisel korrusel väiksemad töö-, abi- ja olmeruumid. Keldrikorrusel on algne planeering säilinud ning seal asuvad valdavalt abi- ja hoiuruumid.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785