9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: Huvi elumajade vastu tõuseb

Tänavu juulis tehti Tallinnas kinnisvaraga üheksa protsenti vähem tehinguid kui juunis, kuid korterite pinnaühiku maksumus püsib viimase kahe aasta kõrgtasemel, analüüsib ka 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

Juulis tehti Tallinnas kinnisvaraga 682 ostu-müügitehingut kogumaksumusega 56,9 miljonit eurot.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul oli juulis märksa suurem huvi elumajade vastu, mis tõstis keskmise tehinguväärtuse viimastest kuudest kõrgemaks. “Korteriomanditega tehti kesksuvele iseloomulikult vähe tehinguid, samas hindade kasvutrend pigem püsib,” ütles Vahter.

Tallinna korteritehingute arv langes juulis 11 protsenti 418 tehinguni. Korterite kogumaksumus tõusis kaks protsenti 29,4 miljonini. Juulis ületas Tallinna korterite pinnaühiku maksumus neljandat kuud järjest 1000 euro piiri (1018 eur/m2). Võrreldes eelmise aasta juuliga on tänavu keskmine pinnaühiku maksumus 16 protsenti kõrgem. Statistika kohaselt müüdi Tallinnas juuni kõige kallim korter 536 000 ja odavaim 1900 euro eest.

Juulis võõrandati Tallinnas 40 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on seitsme võrra enam kui juunis. Kalleim elamu leidis ostja 445 000 ja odavaim 3200 euro eest.

Juulis müüdi Tallinnas seitse elamukrunti, mis on kahe võrra vähem kui juunis. Kalleim krunt võõrandati ligi 329 058  ja odavaim 39 966 euro eest.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785