9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterite hinnatõus kiirenes, mahud langesid

Ober-Haus Kinnisvara korterite hinnaindeks näitab, et juulis tõusis keskmine pinnaühiku hind võrreldes eelmise kuuga 1,8%, olles juunis kasvanud 0,6%.

Tallinnas keskmine pinnaühiku hind samas langes 1,4% ja oli 1016,2 €/m². Linnaositi oli Kesklinnas keskmine ruutmeetri hind 7,7% ja Mustamäel 7% kõrgem, seevastu Kristiines 17,1% madalam. Tuleb aga arvestada, et ka tehingute arv on Kristiines väike. Tartus oli keskmine ruutmeetri hind võrreldes eelmise kuuga 5,8% madalam.

12 piirkonna summeeritud korteriomandite tehingute arv vähenes juulis juuniga võrreldes 14%, toimus 598 tehingut. 2010. aasta juuliga võrreldes on kaalutud keskmise pinnaühiku hind tõusnud indeksi järgi 14,7%, kuid on turu absoluutsest tipust 2007. aasta kevadel 39,1% madalam.

Käesoleva aasta seitsme kuuga on vaadeldavates piirkondades tehtud kokku 7% vähem ostu-müügitehinguid kui eelmisel aastal sama ajaga, sh. Tallinnas 7,4% vähem.

Hinnaindeks baseerub Maa-ameti avalikul statistikal ja katab eraldi kõiki Tallinna linnaosasid, lisaks Tartut, Pärnut, Jõhvit ja Narvat ning võtab arvesse, et tehingute arv on piirkonniti erinev.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785