29. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippadvokaadid heitlevad Kihelkonna suurarenduse pärast kohtus 

Kihelkonna vallavalitsus alustab Tallinna halduskohtus Maria Mägi advokaadibüroo toel vaidlust valda suurarendust planeeriva firmaga, kes on palganud oma huve esindama teise Eesti tippadvokaadibüroo, AB Glikman&Partnerid, vahendab Meie Maa.

Kõruse külas neljale kinnistule Saaremaa teist täismõõtmelise golfiväljakuga puhkekompleksi rajada plaaniv OÜ Suviste Põllumajandussaadused kaebas valla AB Glikman&Partnerid toel kohtusse, kuna vald pidurdavat detailplaneeringu menetlemisega nende tegevust.

Arendaja hinnangul ei pea keskkonnamõjude strateegilise hindamise aruannet enne detailplaneeringu vastuvõtmist esitama, ent Kihelkonna vallavahema Raimu Aardami sõnul on vald, siseministeerium, Saare maavalitsus ja SA Keskkonnaõiguse Keskus teisel seisukohal. Millal esimene kohtuistung toimub, pole veel teada.

Detailplaneeringu järgi kavatseb OÜ Suviste Põllumajandussaadused Kõruse küla neljale, kokku 271,4 hektari suurusele kinnistule rajada 8-korruselise spaahotelli, Saaremaa teise täismõõtmelise ehk 18-rajalise golfiväljaku ning tenniseväljakud koos golfiklubi peahoone ja majutushoonetega.

Elamumaal hakkavad asuma väljarenditavad puhkemajad või elamud, lisaks rajatakse kogu alal liikumist võimaldavad ratsutamis- ja matkarajad ning maastikuvaatlustornid jms. Planeering on kavandatud sellisena, et suurem osa planeeringu maa-alast säiliks looduslikuna, kuhu hooneid ei kavandata.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785