29. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betooniühing jagas üliõpilaspreemiaid

Eesti Betooniühing jagas viiendat korda välja üliõpilaspreemiad, mis on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks.

Betooniühingu preemiate saajad valitakse välja kolme ehituslikku kõrgharidust andva Eesti kõrgkooli betoonialaste lõputööde hulgast.

 Eesti Betooniühingu juhatus otsustas 1000 euro suurused ülõpilaspreemiad anda Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna magistrandile Ksenia Kaevule ja Eesti Maaülikooli Metsandus- ja maaehitusinstituudi maaehituse osakonna magistrandile Renno Reitsnikule. Ksenia Kaevu magistritööd „Betoonkonstruktsioonide tulepüsivusarvutused“ juhendas TTÜ Ehitusteaduskonna Ehitiste projekteerimise instituudi direktori kt. Johannes Pello. Renno Reitsniku magistritöö „Põrandapinnete kahanemispingete määramine“ juhendajateks olid EMÜ Metsandus- ja maaehitusinstituudi maaehituse osakonna dotsendid Alexander Ryabchikov ja Harri Lille. 

„Mõlemad preemia saanud tööd on aktuaalsetel teemadel ja otsese praktilise väärtusega, millel on Eesti betoonehituses reaalset kasutust,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson.

 Eesti Betooniühingu juhatuse põhjendustest üliõpilaspreemiate määramisele:Ksenia Kaevu magistritööst „Betoonkonstruktsioonide tulepüsivusarvutused“:„Betoonkonstruktsioonide kandevõime arvutamiseks tulekahju olukorras puudus praktikas seni eestikeelne abimaterjal. Lõputöö on aktuaalne, väärib jätkamist ja laiemat tutvustamist projekteerijatele“. Renno Reitsniku magistritööst „Põrandapinnete kahanemispingete määramine“:„Teema on aktuaalne ja omab praktilist väärtust. Uurimistööd on läbi viidud põhjaliku katsete planeerimise ja sooritamisega ning adekvaatse andmetöötluse ja analüüsiga. Uudse momendina kahanemispingete määramiseks on kasutatud poolpurustavat augumeetodit, mida võib edukalt kasutada olemasolevate elementide pingete määramiseks. Positiivsena võib märkida erinevate mõõtmismeetoditega saadud tulemuste võrdlust, mis suurendab nende usaldusväärsust“. Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate pidulik kätteandmine toimus kõrgkoolide lõpuaktustel. Eesti Maaülikoolis andis preemia üle Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson ja Tallinna Tehnikaülikoolis Eesti Betooniühingu juhatuse liige Heiki Meos.

Ksenia Kaevu
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785