Autor: Kadri Jakobson • 14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirma K&H vastu algatati pankrotimenetlus

Tartu Maakohus võttis menetlusse PM Kaubandusgrupi avalduse ehitusfirma K&H pankroti väljakuulutamiseks.

13. juunil teatas Tartu Maakohus, et võttis menetlusse PM Kaubandusgrupi avalduse K&H pankroti väljakuulutamiseks. Äripäevale teadolevalt esitas vaid mõned päevad varem ehitusfirma kohtule saneerimisavalduse, kuid kohus keeldus saneerimise algatamisest.

Tartu ehitusfirma K&H ajutiseks pankrotihalduriks määras kohus Sirje Taeli ja esimene kohtuistung toimub 12. juulil kell 11.

Kohus märkis, et kohustab juhatuse liiget isiklikult osalema kohtuistungil ja tema mitteilmumisel võib kohus määrata trahvi või kohaldada sundtoomist. Samuti kohustab kohus võlgniku juhatuse liiget vastama kõikidele ajutise halduri päringutele, mis puudutavad võlgniku vara, võlgasid ja majandustegevust.

7. juunil ilmus ametlikes teadaannetes K&H jagunemisteade. Äriregistrisse kanti uus ettevõte K&H Int ning osa K&H varast kanti üle uuele äriühingule. K&H Int osanikeks on samuti Ilmar Kokk ja Toomas Heinloo.

Äripäev kirjutas mais, et K&H on jäänud kümnetele alltöövõtjatele võlgu, jätnud mitmed ehitusobjektid pooleli ning omanikud ja juhtkond on pugenud peitu. Euroopa Liidu rahastatud ja omavalitsuste tellitud suuri ehitushankeid võitnud Tartu mainekas ehitusfirma K&H peatas tööd nii Valga, Tõrva kui ka Tamsalu veemajandusprojektide ehitusel.

Omavalitsus- ja firmajuhid kinnitasid siis, et K&H kontorist kirjadele enam ei vastata. Firma omanikud Ilmar Kokk ja Toomas Heinloo hoiavad varju, ainsaks kõneisikuks on ehitusdirektor Margus Vares, ent tedagi ei õnnestu enam tabada. Alltöövõtjad kahtlustavad, et K&H omanikud üritavad praegu varasid firmast välja viia, et jätta võlausaldajad pika ninaga.

Jaanuaris sai näiteks K&H tütarfirma Tallinn aktsiate omanikuks 149 firmaga seotud Kalev Sakjase ettevõte JXG Holding. Aprillis K&H Tallinn juba likvideeriti, uueks nimeks sai Mastermover Estonia ja aadressiks Kiviõli üks korter. Võlausaldajad kahtlustavad, et sama võib juhtuda nüüd ka emafirmaga.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785