Autor: Kadri Jakobson • 12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

K&H omanikud pugesid peitu

Ehitusfirma K&H on jäänud kümnetele alltöövõtjatele võlgu, jätnud mitmed suured ehitusobjektid pooleli ning omanikud ja juhtkond on pugenud peitu.

Euroopa Liidu rahastatud ja omavalitsuste tellitud suuri ehitushankeid võitnud Tartu mainekas ehitusfirma K&H on peatanud töö nii Valga, Tõrva kui ka Tamsalu veemajandusprojektide  ehitusel, kirjutab täna ilmunud Äripäev.

"Nad on absoluutselt kõigile ja kõikjal võlgu. Et firma juhtkond vaikib, siis me ei tea, mis seal toimub," ütleb Lõuna-Eestis kruusa ja liiva kaevandava PM Kaubandusgrupi omanik ja juht Märt Piir. Eelmisel nädalal esitas PM Kaubandusgrupp K&Hle pankrotihoiatuse. Võlanõue ulatub 50 000 euroni.

"See number on meie jaoks hävitavalt suur. Pluss nende alltöövõtjad, kes on ka meie materjale kasutanud ja pole samuti K&Hlt raha saanud ning on ka meile võlgu," lisab Piir.

Äripäevaga suhelnud omavalitsus- ja firmajuhid kinnitasid, et K&H kontorist kirjadele enam ei vastata. Firma omanikud Ilmar Kokk ja Toomas Heinloo hoiavad varju, ainsaks kõneisikuks on ehitusdirektor Margus Vares. Aga ka teda ei õnnestu enam tabada. Alltöövõtjad kahtlustavad, et K&H omanikud üritavad praegu varasid firmast välja viia, et jätta võlausaldajad pika ninaga.

Jaanuaris sai näiteks K&H tütarfirma Tallinn aktsiate omanikuks 149 firmaga seotud Kalev Sakjase ettevõte JXG Holding. Aprillis K&H Tallinn juba likvideeriti, uueks nimeks sai Mastermover Estonia ja aadressiks Kiviõli üks korter. Võlausaldajad kahtlustavad, et sama võib juhtuda nüüd ka emafirmaga.

Ehitusfirma K&H ümber puhkenud kahtlustest ning firma pooleli jäetud ehitustöödest saab pikemalt lugeda tänasest Äripäevast.

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785