6. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn võttis vastu Magdaleena haigla laienduse planeeringu

Tallinna linnavalitsus võttis kolmapäevasel istungil vastu Pärnu mnt 104 kinnistu detailplaneeringu, mis võimaldab laiendada haiglakompleksi.

Planeeritava, 2,68 ha suurune maa-ala asub kesklinnas Magdaleena, Asula ja Kauba tänava ning Pärnu maantee vahelises kvartalis. Planeeringuga kohaselt suurendatakse krundi ehitusõiguse ulatust haiglakompleksi laiendamiseks, et ehitada üheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega Z-korpust, kahe maapealse ja ühe maa-aluse korrusega juurdeehitus ning kahe maa-aluse korrusega parkla.

Ida-Tallinna Keskhaiglale kuuluval Pärnu mnt 104 kinnistul asuvad Magdaleena haigla ja polikliinik. 1970ndatel rajatud Magdaleena üksuse hoonekompleksi kõrgeim hooneosa on 9-korruseline. Hoonetekompleks koosneb 2-korruselisest A korpusest, 9-korruselisest B korpusest, 3-korruselisest C korpusest ja 2- korruselisest D korpusest.

Olemasolevatele A-, B-, C- ja D-korpusele on kavandatud lisaks ehitada 9 maapealse ja ühe maa aluse korrusega Z korpus. Haigla praeguse sisehoovi asemele on ette nähtud rajada 2 maapealse korrusega hooneosa. Lisaks on ette nähtud rajada maa-alune parkla olemasoleva haigla ning Pärnu maantee vahelisele alale. Juurdepääs krundile on Magdaleena tänavalt ja Pärnu maanteelt. Parkimine on lahendatud omal krundil ja maa-aluses parklas.

Haigla töö paremaks korraldamiseks rajatakse Z-korpuse ja B-korpuse vahele neid ühendav sama kõrge hooneosa. Z korpus ühendatakse nii B- kui C korpusega ja nii luuakse tervikuna toimiv ja paremini kasutatav üksuste struktuur. Haigla korpustes laiali olevad abiteenistuse, varustuse ja ladude ruumid on ette nähtud koondada hoone keskele rajatava sisehoovi ümber B- ja Z-korpuste esimesele- ja keldrikorrustele. Olemasolevad hooned renoveeritakse. Arhitektuurilt tuleb uus hoone sarnane olemasoleva hoonega.

Planeeringu koostamise algatamist taotles AS Ida-Tallinna Keskhaigla. Linnavalitsus algatas detailplaneeringu koostamise 2009. aasta 25. juunil, planeeringu eskiislahendusega sai tutvuda sama aasta 9.–10. septembrini ja 11. septembril toimus avalik arutelu detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks. Planeeringu koostas K-Projekt AS.

Pärast detailplaneeringu vastuvõtmist korraldavad Tallinna linnaplaneerimise amet ja Kesklinna valitsus selle avaliku väljapaneku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785