29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Tegu: Maanteemuuseumi välialad

Eesti Maastikuarhitektide Liit kuulutas 26. aprillil välja 2010. aasta maastikuarhitektuuri teo, milleks valiti Eesti Maanteemuuseumi välialad.

Eesti Maanteemuuseumi välialade arhitektuurse lahenduse autoriteks on Maarja Kask, Karli Luik, Ralf Lõoke ning Pelle-Sten Viiburg arhitektuuribüroost Salto. Objekti tellijaks oli maanteemuuseum ning ehituse peatöövõtja AS KPK Teedeehitus.

Maanteemuuseumi vabaõhunäituse ruum on maastikuliselt kompromissitu, samas põnev lahendus, mis kasutab leidlikult ära konteksti ning loob tervikliku ansambli. "Autorid on oskuslikult kasutanud maastiku eeliseid ja väärtusi, põimides need näituse vajaduste ja eesmärkidega. Loodud ruum on mänguline ja efektne, toimides nii näitusekeskkonnana kui ka eraldiseisva maastikukunsti teosena," põhjendab valikut maastikuarhitektide liit

Lisaks leidsid esitatud kandidaatide seast kõige enam ära märkimist Pärnu Rannapargi renoveerimine Pärnu linnavalitsuse eestvedamisel (projekteerija Kivisilla OÜ) ning Mäo möödasõidu maastikukujundus (projekteerija AS K&H).

Maastikuarhitektuuri aasta teo konkurss kuulutati välja, et jätkata traditsiooni tunnustamaks silmapaistvaid saavutusi Eesti maastikuarhitektuuris. Kandidaatide esitamise õigus oli kõigil ning kandidaate võis esitada maastikuarhitektuurialase tegevuse erinevatest valdkondadest (sh sündmused, publikatsioonid, objektid jne). Objekti valmimise aeg pidi jääma aastasse 2010.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785