6. aprill 2011

Swedbank: tõmbekeskuste kinnisvara kallineb

Swedbanki kinnisvara osakonna juhi Ero Viigi sõnul on suurim muudatus kinnisvaraturul suhteliselt suure hulga uute korterelamute lisandumine, mis näitab, et sektor on suuremast mõõnast üle saanud.

"Praegu kerkivad uued ehitusprojektid peamiselt Tallinna, kus on ka suurem nõudlus. Stabiliseerunud on aga ka muu piirkond – tõmbekeskustest eemal paiknevate asulate eluasemete hinnatasemed on viimaste kvartalite jooksul olnud suuremate hinnakõikumisteta," rääkis Viik.

"Me näeme tehingute aktiivsuse mõõdukat kasvu ning ka hinnad on pigem tõusvas trendis või stabiilsed. Hinnatumates asukohtades varad aga kallinevad keskmisest kiiremini. Me prognoosime arenduste tehinguaktiivsuse tõusuks 20%, see on ca 1000-1100 korterit ning seda eeldusel, et hinnad ei tõuse üle 5-10% aastas," lisas Viik.

Uute korterite järele on klientidel täna vajadus selgelt olemas ning seda on täheldanud ka ehitajad, kelle vahel käib jätkuvalt päris tihe konkurents. "Samuti võib täheldada. et sobivas hinnaklassis projektide müüki tulekul on valmidus kortereid broneerida juba väga varajases staadiumis. Statistikas hakkavad antud tehingud aga kajastuma peamiselt teisel poolaastal," selgitas Viik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688